CHP ve MHP'nin "Çatı Adayı" Önerisi - Son Dakika
Güncel

CHP ve MHP'nin "Çatı Adayı" Önerisi

CHP ve MHP\'nin "Çatı Adayı" Önerisi

İP Genel Başkanı Perinçek: "Ekmeleddin İhsanoğlu bir kırmızı halıdır.

18.06.2014 16:06

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ekmeleddin İhsanoğlu bir kırmızı halıdır. Çankaya yolunda Tayyip Erdoğan'ın ayaklarının altına serilmiştir. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli de teslim bayrağını çekmişlerdir" dedi.

Perinçek, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı adayı" olarak eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesini değerlendirdi.

İhsanoğlu'nun adaylığından CHP ve MHP'lilerin haberi olmadığını öne süren Perinçek, her iki partinin iradesi dışında bir iradenin CHP ve MHP genel başkanlarını yönettiğini iddia etti.

Perinçek, "CHP ve MHP'nin parti organları, cumhurbaşkanı adayı gibi son derece önemli bir konuyu karara bağlamamışlardır. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu kendi partilerine de bir komplo düzenlemişlerdir" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin, aday gösterilmeden önce Türkiye'de çok bilinmediğini de savunan Perinçek, "Türkiye'nin bu komployu kabul etmesi mümkün değil. MHP ve CHP tabanı da vatansever, cumhuriyete bağlı yurttaşlarımız da elbette bu komployu kabul etmeyecek. Gökten inmedi. Birileri tarafından Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin kulağına fısıldandı. O birilerinin küresel merkezler olduğunu, Amerika merkezli olduğunu Türkiye çok iyi biliyor" diye konuştu.

"İhsanoğlu, Tayyip Erdoğan'ı alt etmek için üretilmiş bir aday değil" ifadesini kullanan Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ekmeleddin İhsanoğlu bir kırmızı halıdır. Çankaya yolunda Tayyip Erdoğan'ın ayaklarının altına serilmiştir. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli de teslim bayrağını çekmişlerdir. AKP'yi kopya edeceklerse, onun programını, değerlerini devamlı Türkiye'ye dayatacaklarsa, CHP ve MHP'nin bir manası kalmış mıdır?" - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement