CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması

"Bu yağma düzeninden kurtulmamız lazım"

13.09.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bu yağma düzeninden kurtulmamız lazım" dedi.

Partisinin Muratlı İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından belediye önünde vatandaşlara hitap eden İnce, bugünün Türkiye'sinde ne medya ne iş ne de üniversitelerin konuşabildiğini savundu.

Böyle bir durumda ses çıkarılması gerektiğini belirten İnce, "Türkiye'de tarımda 20 milyar dolarlık ithalat yapılıyor. Dünyanın en pahalı mazotu bizde, elektriği Avrupa'nın 10 katı pahalı kullanıyoruz. İneğimiz ithal, samanımız ithal ama ayranımız ne yazık ki milli. Buna inekler bile inanmaz. Trakya'da insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. Pancar yok. Ayçiçeğinden para kazanamıyor. Mazot alamıyor, gübre alamıyor. Gidip asgari ücretle orada burada çalışıyor insanlar. Türkiye bu gidişi hak etmiyor" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok zorlu şartlar altına kurularak bugünlere getirildiğini dile getiren İnce, şunları söyledi:

"Türkiye, kuruluşunda, o yoksul günlerinde, o savaş günlerinde, o gençlerini savaş meydanlarında kaybetmiş, parası pulu yok, fabrikası yok, yolu yok eğitimsiz insanlar. O günlerde Sümerbank'ı, Etibank'ı, Halk Bankası'nı, İş Bankası'nı, Şekerbank'ı kuran, Cumhuriyet Halk Partisi. Bu Cumhuriyet'in kurucu kadroları, başta Atatürk olmak üzere onun ekibi, onun silah arkadaşları, bütün bu kurduklarını ne yazık ki bu haramzadeler 12 yılda sattı. Bu yağma düzeninden kurtulmamız lazım." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement