Cibali Karakolu" Kürtçe Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Cibali Karakolu" Kürtçe Sahnelendi

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği'ne bağlı Tiyatro BİSAD ekibi tarafından Kürtçe'ye çevrilen "Cibali Karakolu" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

09.04.2014 16:42

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği'ne bağlı Tiyatro BİSAD ekibi tarafından Kürtçe'ye çevrilen "Cibali Karakolu" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatro BİSAD Genel Sanat Yönetmeni Müslüm Güzeltaş, yaptığı açıklamada, tiyatronun duayeni merhum Nejat Uygur'un yazdığı "Cibali Karakolu" adlı tiyatro oyununu Kürtçe'ye çevirerek sahnelediklerini söyledi.

Güzeltaş, şöyle konuştu:

"Uygur ile özdeşleşen oyunu bölgemizin lisanıyla oynama kararı aldık. Üç aylık çalışma sonucu hazırladığımız oyunu, 20 kişilik ekiple Bitlis merkez, Tatvan ve Güroymak ilçelerinde Kürtçe sahneledik. Yaklaşık 650 izleyici oyunumuzla buluşturduk ve olumlu tepkiler aldık. Şimdi de oyunumuzu bölgeye yaymayı hedefliyoruz. Bu nedenle turne hazırlıklarına başladık. Çözüm sürecine de olumlu katkı sağlayacağı ümidiyle oyunumuzu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sahneleyeceğiz. Ekibimizi destekleyenlere teşekkür ediyoruz." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cibali Karakolu' Kürtçe Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement