Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı İzmir Utaem'de Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı İzmir Utaem'de Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Birleşmiş Milletler Güney-Güney İşbirliği Ofisi (UNOSSC), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinden ’Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Eğitimi’ İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (UTAEM) gerçekleştirildi.

01.02.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Birleşmiş Milletler Güney-Güney İşbirliği Ofisi (UNOSSC), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinden 'Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Eğitimi' İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (UTAEM) gerçekleştirildi.

TİKA, gerçekleştirdiği projelerle ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen sempozyum, çalıştay ve seminerlere destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, UNOSSC, IFAD, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinden Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Eğitimi, İzmir UTAEM'de düzenlendi.

2015 yılının Temmuz ayında UTAEM'de gerçekleştirilen Bilgi Paylaşımı ve Koordinasyon Çalıştayı'nda ortak ülkelerden kooperatif temsilcilerinin katılımları ile Türkiye'deki çiftçi kooperatifleri modellerinin tecrübelerinin aktarılması amacıyla çalıştay düzenlenmesine karar verilmişti.

Çalıştayda Cezayir, Fas, Macaristan, Özbekistan ve Türkiye'nin tarım kooperatifleri, Tarım Bakanlıkları, mükemmellik merkezleri ve ilgili kuruluşların uzmanlarından oluşan 43 temsilci, gıda güvenliğini arttırma ve yoksullukla mücadele etme konularında kendi geliştirdikleri başarılı çözümler ve modeller üzerine bilgi alışverişinde bulunmak ve görüşler bildirmek üzere bir araya geldi.

Çalıştay programı kapsamında TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne teknik gezi düzenlenerek, katılımcılara uygulamalı aktarım gerçekleştirildi.

Çalıştay, Fas, Cezayir, Macaristan ve Özbekistan gibi ortak ülkelerin, konuya ilişkin deneyimleri ve bilgilendirme sunumları ile başarılıbir şekilde tamamlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftçi Kooperatifleri İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı İzmir Utaem'de Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement