Çiğli'de Vatandaşlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Vatandaşlar Özgecan İçin Yürüdü

Çiğli\'de Vatandaşlar Özgecan İçin Yürüdü

İzmir’in Çiğli ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Özgecan Aslan cinayetini protesto etti.

19.02.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Özgecan Aslan cinayetini protesto etti.

Çiğli ilçesinde, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Arslan için protesto gösterisi düzenlendi. Dün akşam saatlerinde CHP Çiğli İlçe Başkanlığı'ndan harekete geçen çok sayıda vatandaş, Çiğli Kasaplar Meydanına kadar sloganlar eşliğinde ilerledi. Eylemde, cinayete tepki gösterilerek, kadın cinayetlerinin sona ermesi istendi.

Protestoda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Gün geçmiyor ki bir kadın cinayetiyle Türkiye sarsılmasın. 90 yıllık cumhuriyetimizin kadınlarımız için getirdiği kazanımların geri alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Kadını sadece doğuran rolüyle gören ve evde çalışması gerektiğine inanan bir zihniyetle uğraşmak istemiyoruz, yıkılması için mücadele ediyoruz. Kadının giydiği giysiden tahrik olan yobazlarla yaşadığımız bir Türkiye var. Kadınları ekonomik ve sosyal yaşamdan uzaklaştıran yasalar çıkarıyorlar. Özgecan kızımızı sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyoruz. İnşallah kadınlarımız üzerinde ki bu baskılar son bulur. Adalet mekanizmasının her kademesindeki görevlilere sesleniyorum. Bu cinayete hafifletici sebep bulunmasın. Bir daha Özgecanlar böyle bir olayı yaşamasın, bu olaylar son bulsun" dedi.

Düzenlenen eyleme, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Çiğli CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, İlçe Kadın Kolları Başkanı Refika Ural, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sedat Arslan, CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Uğur Er, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve üyeleri, milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Vatandaşlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement