Çınar Belediyesi'nin Başı Çocuklarla Dertte! - Son Dakika
Yerel

Çınar Belediyesi'nin Başı Çocuklarla Dertte!

Çınar Belediyesi\'nin Başı Çocuklarla Dertte!

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sık sık tahrip ediliyor.

20.10.2016 13:41

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sık sık tahrip ediliyor. Çınar Belediyesi'nin yaptığı Nûjiyan Parkı'ndaki yay geçiş köprüsünün halatları, köprünün ışıklandırmaları ve kabloları, park içindeki su kanalından geçişleri sağlayan üst geçitlerin korkulukları, parkta bulunan lamba ve lamba direkleri çeşitli zamanlarda tahrip edildi.

En son tahribat Nûjiyan Parkı'ndaki Anı Duvar'ında yaşandı. Daha önce iki defa ışıklandırmaları, kitabeleri ve ışıklandırma kabloları tahrip edilen Anı Duvar'ı yine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hedefi oldu. Yaptığı çalışmalarla günümüze kadar ulaşabilen 110 tarihi şahsiyetinin kısa özgeçmişinin anlatıldığı Anı Duvar'ında yer alan kitabelerden ışıklandırmaları kimliği belirsiz kişiler tarafından tamamıyla tahrip edildi, elektrik kabloları kesildi.

'Tahribat, Çocukların Tahribatı Oyuna Çevirmesinden Kaynaklıdır'

Çınar Belediyesi, Temizlik İşleri Müdür Vekili Veysel Elmalı, parkta sık sık çevreye zarar verildiğini ifade ederek, yaşanan tahribatın art niyetli bir durum olduğunu düşünmediklerini, çocukların bunu bir oyun haline getirmiş olabileceklerini söyledi. Elmalı, "110 kitabemizin üzerinde bulunduğu Anı Duvar'ındaki kitabelerin geceleri de okunabilmesi için üzerlerine monte ettiğimiz 110 lambamız kırılmış durumda. Tekrardan yenilenme çalışmasına başladığımızda daha henüz lamalar takılmadan çekilen kablolara zarar verilmiş olduğunu gördük" dedi.

Ailelere uyarıda bulunan Elmalı, "Aileler çevre duyarlılığı konusunda çocuklarına gerekli uyarılarda bulunursa bu sorunumuz daha sağlıklı bir şekilde çözülür. Ailelerimizin yardımız ile ümit ediyorum ki bu günden sonra çocuklarımız bu yaptığımız aydınlanma lambalarına zarar vermezler" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çınar Belediyesi'nin Başı Çocuklarla Dertte! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement