Cinayeti Aydınlatanlara Başarı Belgesi - Son Dakika
Güncel

Cinayeti Aydınlatanlara Başarı Belgesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emniyet görevlilerine, başarı belgesi verilmesi Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun açıklaması Cezaevi müdürünün silahlı saldırıda öldürülmesi Kocaeli'de, Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının zanlılarını yakalayarak olayı aydınlatan emniyet görevlilerine başarı belgesi verildi Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının zanlılarını yakalayarak olayı aydınlatan ekipte görev alan 25 emniyet görevlisine, başarı belgesi verdi.

25.03.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emniyet görevlilerine, başarı belgesi verilmesi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun açıklaması Cezaevi müdürünün silahlı saldırıda öldürülmesi

Kocaeli'de, Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının zanlılarını yakalayarak olayı aydınlatan emniyet görevlilerine başarı belgesi verildi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının zanlılarını yakalayarak olayı aydınlatan ekipte görev alan 25 emniyet görevlisine, başarı belgesi verdi.

Güzeloğlu, valilik makamında düzenlenen programda, geçen yıl 16 Haziranda 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olduğunu, bu olayın ardından kamuoyunun huzurunda "Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yakalanarak Türk adaletine teslim edilecek." diye söz verdiklerini hatırlattı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı bulunan tüm birimlerinin olayın gerçekleştiği andan itibaren büyük bir çalışma azmi sergilediğini vurgulayan Güzeloğlu, "Bu hain saldırı içerisinde bulunan ve şaşırtıcı olan bulguların ötesinde büyük bir tecrübe, bilimsel, teknik ve güvenlik birimlerinin yüksek koordinasyonu sonucunda 3 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda bu saldırıyı planlayanlar, gerçekleştirenler ve yardım edenler dahil bütün zanlıları ve katilleri yakaladılar. Türk adaletine teslim edilen bu zanlıların 8'i tutuklanarak Türk adaletinin vereceği karar çerçevesinde ceza almak noktasına geldiler" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün şüphesiz öncelikli tehdit olan terör ve uzantıları, vatandaşların can ve mal güvenliği olmak üzere bütün olaylarda yüksek bir sorumluluk sergilediğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olay gerçekleştiği andan itibaren bizim gündemimizden hiç düşmeden bütün bulgular, veriler ve bilgiler çok özenle değerlendirilerek bu sonuca ulaşılmıştır. Bu noktada şehidimize karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek kamuoyu vicdanını rahatlatan ve bu menfur saldırının katilleri, planlayanları ve yardımcı olanlarını Türk adaletine teslim eden İl Emniyet Müdürümüz ve ilgili şube müdürlerimizi, görev alan ve bu operasyonda katkı veren bütün personelimizi tebrik ediyorum. Kendileri üstün bir sorumlulukla bu olayı aydınlatmış ve tüm zanlıları ve katilleri Türk adaletine teslim etmişlerdir."

Güzeloğlu, saldırıda şehit olan Aktürk'ün ailesiyle de sıklıkla görüştüklerini ve tüm şehit ailelerine olduğu gibi yanlarında olduklarını hissettirdiklerini anlatarak, "Onlara verdiğimiz sözü de olayın olduğu an itibarıyla bugün yerine getirmenin vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Şehidimiz Aktürk'ün ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş, Şube Müdürü Nail Duzcu, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Karaduman, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serdar Özdemir ile kurulan özel ekipte görev alan diğer emniyet mensuplarına üstün başarı belgesi verdi.

Olay

İsmet Aktürk, 16 Haziran'da görev yaptığı cezaevine giderken İzmit ilçesi Yeşilova kavşağında aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı. Aktürk, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Soruşturmayı yürüten ekipler, 17 Haziran'da, saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlada terk edilmiş bulmuştu. İl Emniyet Müdürlüğünce zanlıların yakalanması için kurulan ve istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme birimleri elemanlarından oluşan özel ekibin çalışmaları sonucu Ankara, Hatay ve Antalya'da düzenlenen 5 ayrı operasyonda gözaltına alınan 14 zanlının 8'i tutuklanmıştı.

Cinayeti Aydınlatanlara Başarı Belgesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinayeti Aydınlatanlara Başarı Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement