Cizre'de Gece Boyunca Süren Çatışma İlçeyi Savaş Alanına Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Gece Boyunca Süren Çatışma İlçeyi Savaş Alanına Çevirdi

Cizre\'de Gece Boyunca Süren Çatışma İlçeyi Savaş Alanına Çevirdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, iki mahallede uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağından hemen sonra başlayan çatışmalar sonrası ilçe savaş alanına döndü.

25.11.2015 11:57  Güncelleme: 12:45

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması için dün akşam saatlerinde iki mahallede uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağından hemen sonra başlayan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda sonrası ilçede yaşam olağanüstü bir hal aldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 06.00'YA KADAR UYGULANDI

Cizre İlçesi'nde PKK'lıların komiser Umut Tuncay ile emniyetin sivil personeli Sabri Oğlak'ı şehit etmesinin ardından ilçenin Sur ve Yafes mahallelerinde saat 16.00'dan bugün saat 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı.

İKİ MAHALLEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Dün Cizre'deki operasyonlarda valilik 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerince iki mahallede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BARİKAT OLARAK KULLANILAN 10 ARAÇ KÜLE DÖNDÜ

Gece boyunca süren operasyonlarda çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında PKK'lıların polis zırhlı araçlarının girişini engellemek için sürücülerinden kontak anahtarlarını gasp ettiği araçlarla ana yollarda barikat olarak kullandığı yaklaşık 10 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

İTFAİYE ARACI DA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Köprü Caddesi ve Çamlıca bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında barikat olarak kullanılan Cizre Belediyesine ait bir itfaiye aracı da kullanılamaz hale geldiği görüldü.

CİZRE-SİLOPİ KARAYOLUNDA ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Çatışmalar nedeniyle dün akşam saatlerinden beri Cizre- Silopi karayolu da trafiğe kapanırken yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Çatışmaların durması ve yasağın kaldırılması ile yol trafiğe açılırken, esnafların bugün kepenklerini açtığı görüldü.

Yaşanan çatışmalar sırasında ilçede bir çok işyeri ve evinde mermilerin hedefi haline gelerek hasar gördüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Gece Boyunca Süren Çatışma İlçeyi Savaş Alanına Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • doga: ALLAH mazlum kurt halkin yanindadir kahrolsun zalimler kahhar isminle kahr et YA RAB 42 6 Yanıtla
    müslüman kürt: mazlüm kürt halkı hem marksist ataistlerle yahudilerle aynı davran hemde allahtan yardım iste müslümanlara beddua et ...once islamiyetin ne olduğunu öğren..pkk yı kürtlerle aynı kefeye koyma ahmak herif 5 0 Muslu: Bunlar mi mazlum. Ellerinde molotofla silahla fistan giyerek saldirirlar sonra dovlet bize bakmii dersiniz kallessiniz hainsiniz.. Hain cizre 3 1
  • Pazarcikli memo: Buda Bizim suriyemiz diyoruz esad katlam yapiyor ya biz ne yapiyoruz 16 2 Yanıtla
  • GENÇZAZA: Adam olacaksınız başka çareniz yok 14 3 Yanıtla
  • vanlı: hepiniz bir gün kürtlerin kölesi olucaksnız 4 12 Yanıtla
    El cezirw: Köle olan sizsiniz pkk nin kölesi barikat kuruyorsunuz amansız babanız hastaneye gidemiyo uyanık ol 0 0
  • Son uyari: Allah bu cahil toplulugu hidayete erdirsin 13 2 Yanıtla
  • Cizreli: Evlerimizde oturamaz olduk, neyimiz eksik nedir bu isyan, bu kandırılan gençler neyin peşinde valla anlamadık, yeter artık bıktık ya, hep vatandaş kaybetti, kazan kim bilmiyoruz, iflasın eşiğindeyiz, her taraf harap yıkık. yakılan araçlar, kurşunlanan evler, yollar perişanlık. Devletinimiz, ordumuz, polisimize Allahım güç versin, 14 0 Yanıtla
  • yozgatlı: vatan hainleri sizi ya itaat edeceksiniz yada defolup gideceksiniz Türke itaat etmesini öğreneceksiniz 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement