Cizre'de Olaylı IŞİD Protestosu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Olaylı IŞİD Protestosu

Cizre'de, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden YDG-H üyeleri, yolları ulaşıma kapatıp, içerisinde iki kişinin bulunduğu bir alışveriş merkezini ateşe verdi.

07.10.2014 09:31  Güncelleme: 12:45

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden YDG-H üyeleri, yolları ulaşıma kapatıp, içerisinde iki kişinin bulunduğu bir alışveriş merkezini ateşe verdi.

Cizre'de Cudi, Sur, Nur ve Yafes Mahallesinin ara sokaklarında toplandıktan sonra Uluslararası E-24 karayolu ve ilçedeki ana caddelere çıkan yüzleri maskeli bir grup, yola barikatlar kurup trafiğe kapattı. Eylemciler caddeden geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. Uluslararası Karayolunda başlayan eylemler kısa sürede ilçenin geneline yayıldı.

İlçedeki bütün ana caddeleri trafiğe kapatan göstericiler, Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan ve iki personelin içinde bulunduğu bir alışveriş merkezini molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Göstericilerin ateşe verdiği iş yerinde içeride bulunan iki personel ölümle burun buruna geldi. Alevler içinde kalan iş yerinde kurtarılmayı bekleyen iki kişi olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Yaşanan olaylardan sonra olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve Toma'lara göstericiler taş, ses bombası, havaifişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Göstericilerin attığı molotof kokteyllerinin isabet ettiği bazı polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi. Yanma tehlikesi geçiren zırhlı araçlara olay yerindeki Toma araçları tazyikli su ile müdahale etti. - ŞIRNAK

Cizre\'de Olaylı IŞİD Protestosu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Olaylı IŞİD Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement