Çocuğun, "Hırsızlık Yaptığı" İddiasıyla Silahla Vurulması - Son Dakika
Yerel

Çocuğun, "Hırsızlık Yaptığı" İddiasıyla Silahla Vurulması

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar: "10 yaşında, zihinsel engelli bir çocuk, maalesef kurşunlanarak öldürüldü.

07.01.2015 19:12

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Honaz ilçesinde bir çocuğun "hırsızlık yaptığı" iddiasıyla işyeri sahibi tarafından silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak, "10 yaşında, zihinsel engelli bir çocuk, maalesef kurşunlanarak öldürüldü. Bu olay bizim canımızı çok yaktı, çok üzüldük ancak biz sağduyulu insanlarız" dedi.

Çokyaşar, Honaz ilçesi Kocabaş beldesinde "hırsızlık yaptığı" iddia edilen ve bir iş yeri sahibi tarafından silahla vurularak öldürülen çocuğun ailesi ile görüştü.

Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz ailenin acısını paylaşmak için Denizli'ye geldiklerini, burada yetkilerle de görüşeceklerini belirtti.

Durumun önemli olduğunu ifade eden Çokyaşar, şunları söyledi:

"Bu durum, bugün Denizli'de yaşandı ama aslında bundan sonra birçok bölgede de yaşanabilir. Bugün buradaki kardeşimizin canı yandı. 10 yaşında, zihinsel engelli bir çocuk, maalesef kurşunlanarak öldürüldü. Bu olay bizim canımızı çok yaktı, çok üzüldük ancak biz sağ duyulu insanlarız. Roman vatandaşları, Türkiye'de vatanına milletine bağlı kalan, bu anlamda provokasyonlara gelmeyen, kendisine yapılanları bir başkasına yapmayan bir anlayışa sahiptir. Roman vatandaşlarının sorunu, toplumun kanayan bir yarası aslında. Münferit gibi görünse de bugün Türkiye'nin birçok bölgesinde aynı şeyler yaşanıyor. Hükümetimizin ve devletimizin acil eylem planları içerisinde Roman vatandaşların iş, istihdam, sağlık ve kentsel dönüşümle ilgili sorunlarının çözümünü hızlandırması gerekiyor. Bu mahallede bugün bir çocuk öldü, yarın bu mahalledeki iki taraf da birbirine girerse 10 kişi ölür. Oradan topluma bu olay dağılır.

Bu olaylarla karşılaşmamamız için, bu acıyı başka kardeşimizin yaşamaması için acil şekilde Roman vatandaşları ile ilgili daha somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Şubat ayında Romanlarla bir buluşma gerçekleşecek. Sayın cumhurbaşkanımız bu konulara çok ilgili. Sayın cumhurbaşkanımızdan ve Sayın başbakanımızdan Romanlarla ilgili Türkiye genelinde çok acil bir şekilde planlamalar yapılmasını bekliyoruz"

Çokyaşar, olaylarla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

-Ölen çocuğun babası

Olayda hayatını kaybeden İ.A.İ'nin babası Kamil İ. ise canının çok "yandığını" belirtti.

Çocuğunun 15 değil 10 yaşında olduğunu ifade eden Kamil İ. şunları kaydetti:

"9-10 yaşındaki çocuğa kurşun mu sıkılır? Birden silahını çekip ateşlemiş, sen kuş mu avlıyorsun? 9 tane kapsül bulundu. Bizim sicilimize bir baksınlar, bir bozukluk var mı? Ben mermer sektöründe sigortalı çalışan bir işçiyim. Bize hırsız damgası vurulmuş. Biz olay yerine geldik, çocuğu alıp Honaz'a hastaneye yetiştirmeye çalıştık. Ondan sonra dönüşümüzde baktık, olaylar yaşanmış. Benim evladım 15 yaşında denmiş, 15 yaşında değil 10 yaşındadır. Bir de engelli, zihinsel özrü var. İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesinden rapor verildi, aylık alıyordu. Bunu kalkıp da sen niye vuruyorsun, kuş mu avlıyorsun sokakta. İki tane teneke aldı diye bir insana böyle kurşun sıkılmaz."

-Olay

Honaz ilçesi Kocabaş beldesinde pazar günü meydana gelen olayda, İ.A.İ. Hürriyet Mahallesi'ndeki depodan hırsızlık yaptığı iddiasıyla işyeri sahibi Y.K  tarafından tabancayla vurulmuştu. İ.A.İ'nin yakınları ile mahalleli arasında silahlı kavga çıkmış, Y.K'nın evinin de aralarında yer aldığı 5 ev kundaklamıştı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuğun, 'Hırsızlık Yaptığı' İddiasıyla Silahla Vurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement