Çocuk Evi'yle İlgili Gensoru Önergesi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Evi'yle İlgili Gensoru Önergesi

Çocuk Evi\'yle İlgili Gensoru Önergesi

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nun kamulaştırılmasına gensoru önergesi verdi.

03.06.2016 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nun kamulaştırılmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım hakkında gensoru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, 5 Nisan 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla, "polis güvenlik noktası yapımı amacıyla" Diyarbakır'ın Bağlar ilçe merkezindeki İstasyon ve Kaynartepe ile Kayapınar mahallelerinde toplam 12 bin metrekareyi aşkın alan kamulaştırılmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım hakkında gensoru önergesi verdi.

Yiğitalp'ın verdiği gensoru önergesinde şunlara dikkat çekildi: "Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi tarafından 3 yıl önce yapılan ve 3-13 yaş aralığındaki 2000'e yakın çocuğun kayıtlı olduğu, 700'e yakın çocuğun da satranç, tiyatro, psikolojik drama gibi birçok konuda kurs gördüğü Solin Çocuk Oyun Evi de bu alan içerisindedir. Çocuk Evi gündüz çocukların eğitim gördüğü ve oyun oynadığı bir okul iken, akşamları da güvenlik güçleri tarafından karakol olarak kullanılmaktadır."

Gensoruda Başbakana sorulan sorular şöyle sıralandı:

"Solin Çocuk Oyun Evi ile ilgili kamulaştırma kararı alınmasının yasal gerekçesi nedir? Kamulaştırma kararı ile birlikte Çocuk Oyun Evi'nin durumu ne olacaktır? Herhangi bir alternatif plan yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu plandan kurum yetkilileri haberdar mıdır? Kamulaştırma kararı alınırken bölge halkı, kurum veya belediye yetkilileri ile görüşülmüş müdür? Bir kamu kurumunu kamulaştırılması yasal mıdır? Alınan bu kamulaştırma kararında kamu yararı gözetilmiş midir? Gözetilmişse, bu karardaki kamu yararı nedir? Çocuklar Çocuk Oyun Evi'nden ayrıldıktan sonra güvenlik güçlerinin okulu karakol olarak kullanmasının yasal gerekçesi nedir? Güvenlik güçlerinin Çocuk Oyun Evi'ni karakol olarak kullanması için herhangi bir yasal izni var mıdır? Var ise bu izin kim tarafından hangi yasal yetkiye dayanarak verilmiştir? Güvenlik güçlerinin Çocuk Oyun Evi'ni karakol olarak kullanması Anayasanın "Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür." şeklindeki 42. maddesinin ihlali değil midir? Kurum yetkilileri tarafından güvenlik güçlerinin Çocuk Oyun Evi'nin kullanımı ile ilgili rahatsızlıklar dile getirilmesine rağmen hala kullanılmasının sebebi nedir? 3-13 yaş arası çocukların eğitim gördüğü bir Çocuk Oyun Evi'nde, güvenlik güçlerinin kalmasının çocukların psikolojisi üzerinde yaratacağı olumsuz etki düşünülmüş müdür?

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çocuk Evi'yle İlgili Gensoru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement