Çocuklar Sınırda Buldukları Mayını Sokağa Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Sınırda Buldukları Mayını Sokağa Bıraktı

Çocuklar Sınırda Buldukları Mayını Sokağa Bıraktı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırındaki mayınlı alana giren çocuklar buldukları bir mayını sokağa bırakıp, durumu ailelerine bildirdi.

06.09.2014 12:32

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırındaki mayınlı alana giren çocuklar buldukları bir mayını sokağa bırakıp, durumu ailelerine bildirdi. Bomba uzmanları geniş güvenlik önlemleri altında mayını imha etmeküzere aldı.

Mardin'in Suriye'nin Kamışlı kentine sınır olan Nusaybin İlçesi'nen Yenişehir Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde mayınlı alan giren bir grup çocuk, bir anti personel mayı buldu. Mayını Adalet Sokak üzerine getirip bırakın çocuklar durumu ailelerine söylemesi üzerine polise bilgi verildi. Bölgeye gelen polis, geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipleri istendi. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Resul Saygılı da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Mayın üzerinde inceleme yapan polis, daha sonra muhafaza altına alarak imha edilmek üzere götürdü.

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Şakir Acar, çocukların sık sık dikenli telleri aşarak oynamak için mayınlı alana girdiğini belirterek, bir ay önce de aynı bölgede 5 mayın bulunduğunu söyledi. Acar, "Yetkililerin bölgedeki mayınları biran önce temizlemesini istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz her gün ölümle burun buruna geliyor. Çocuklarımızı sokağa bırakmaya korkuyoruz. Başımıza büyük bir olayın gelmesinden korkuyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Sınırda Buldukları Mayını Sokağa Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement