Çocuklarınızı Cemaatlerden Uzak Tutun - Son Dakika
Dünya

Çocuklarınızı Cemaatlerden Uzak Tutun

Çocuklarınızı Cemaatlerden Uzak Tutun

Çocuklarını bu gibi gruplardan uzak tutmalarını belirten Karabörklü, veli ve öğrencilere şu mesajı verdi: "Her birimiz öncelikle bir dünya vatandaşı olarak yaşadığımız ülke Almanya başta olmak üzere köklerimizin bulunduğu ülke Türkiye'ye sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

28.08.2016 11:32

Çocuklarını bu gibi gruplardan uzak tutmalarını belirten Karabörklü, veli ve öğrencilere şu mesajı verdi: "Her birimiz öncelikle bir dünya vatandaşı olarak yaşadığımız ülke Almanya başta olmak üzere köklerimizin bulunduğu ülke Türkiye'ye sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Sorumluluklarımızın başında öncelikle okullarımızda başarılı olmak gelmektedir. İyi bir eğitim, güzel ve mutlu bir hayatın anahtarıdır. İyi bir eğitimle kendimize ve çevremize fayda sağlayabilir, genel sorunların üstesinden gelebiliriz. Bu sebeple çok çalışmalı ve bolca kitap okumalıyız."

DEMOKRATİK VE HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ

"Okul arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere insanlara olumlu yaklaşıp, saygılı davranmalıyız. İnanç, mezhep, cinsiyet, düşünce ve renklerinden dolayı insanlar arasında kesinlikle ayrımcılık yapmamalıyız. Demokratik ve hoşgörülü olmalıyız. Türkiye ve dünyadaki hepimizin gözü önünde gelişmekte olan olaylardan büyük dersler çıkartmalıyız. Din ve mezhep adına sözde çalıştıklarını iddia eden cemaat ve tarikatlardan kendimizi ve çocuklarımızı mutlaka uzak tutmalıyız. Aklımızı, vicdanımızı ve emeğimizi bu tür örgütlerin insafına bırakmamalıyız."

BÜYÜK ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN AYRILMAYALIM

"Büyük Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk eğitimin önemi konusunda şöyle diyor; 'Okul, genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur.'

Bu çerçevede sağlıklı düşünen, akılcı, doğru ve yanlışı seçebilen, ahlaklı, başarılı ve özgür bireyler istiyorsak, büyük Atatürk'ün yolundan ayrılmayalım."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Çocuklarınızı Cemaatlerden Uzak Tutun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement