"Çok Geç Olmadan" 27 Kasım'da ATO Congresium'da Başlıyor - Son Dakika
Güncel

"Çok Geç Olmadan" 27 Kasım'da ATO Congresium'da Başlıyor

Fuarın açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood yapacak.

27.11.2014 11:55

AFAD ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye'nin ilk afet yönetimi fuarı olan "IDME – 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı" Trio İstanbul tarafından 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek

Türkiye, afetler ve sonrasındaki acı tecrübeler söz konusu olduğunda ilk akla gelen ülkelerden biri. Türkiye'de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı'nca desteklenen konferansın sloganı da afetlerle örtüşüyor; "Çok geç olmadan!".

Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Afet Yönetimi Fuarı/Konferansı'nın üçüncüsü bu yıl 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara'da ATO Congresium' da gerçekleştirilecek. Dünya çapında bir insani yardım kuruluşu olan İngiltere merkezli Al Khair Foundation'un da sponsorluğunu üstlendiği fuarı, Türkiye'de afet alanında faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşu destekliyor.

Türkiye ve yakın coğrafyada düzenlenen ilk ve tek afet yönetimi fuar ve konferansı olma özelliğini de taşıyan fuarın açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood yapacak.

AFETE DAİR HERŞEY FUARDA

Türkiye ve yakın coğrafyada gerçekleştirilen ilk ve tek afet yönetim fuarı olma özelliğini de taşıyan fuar boyunca katılımcılar, bazı hizmetler konusunda bilgilendirilecekler ve afet döneminde kullanılabilecek birçok ekipmanı da yakından görme imkânı bulacaklar. ATO Congresium' da sergilenecek hizmetler ve ekipmanlardan bazıları ise şöyle: "Arama kurtarma, ilk yardım, acil durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, denetim teknolojileri, kesme ve ayırma, kurtarma ve kazı, tıbbi yardım, endüstriyel sağlık ve güvenlik, kişisel koruma, su altı ve üstü arama-kurtarma, havadan mücadele, sivil savunma ve korunma için lojistik, yangın önleyici, durdurucu, geciktirici, söndürücü ve görüntüleme, kontrol, alarm sistemleri, yangın ve itfaiye araç trafik güvenlik, jeneratörler, bataryalar ve şarj sistemleri, algılama, ölçüm, analiz ve temizleme cihazları malzemeleri ve ekipmanları.

Fuarın ağırlıklı ziyaretçilerinin ise, başta Acil Durum ve Afet Koordinasyon Merkezleri, profesyonel ilk yardım, sivil savunma organizasyonları ve belediyeler olmak üzere, valilik ve kaymakamlıklar, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, ticaret ve sanayi odaları, yapı-inşaat- taahhüt firmaları, mimarlar ve mühendisler, alışveriş merkezleri yönetimlerinden oluşması bekleniyor.

İNSANİ YARDIMDA FARK YARATANLARA ÖDÜL

BM verilerine göre insani yardımda ilk sırada olan Türkiye'nin son Suriye krizi ve mülteci akınındaki tecrübelerinden de yararlanılması düşüncesiyle konferansın bu yılki teması: "Mülteci Sorunu, Mültecinin Sorunu: İnsani Yardım ve Global İşbirlikleri" olarak belirlendi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş' un açılış konuşmasını yapacağı 3. Afet Yönetimi Konferansı" toplam on oturumda tamamlanacak. Söz konusu oturumlarda, ''Mülteciliğin Ülke Ekonomisine Etkileri, Yerel Yönetim Perspektifinden Mültecilik ve Göçmenlik, Mülteci Kamplarında Hayat (Sağlık, Güvenlik, Yemek, Yaşam), Vaka analizi: Suriye'den Türkiye'ye Bir İnsan Hikayesi, STK'lar Gözünden Mültecilik ve İnsani Yardım'' başlıklarıyla mülteci sorunu irdelenecek.

Konferansın 2. ikinci gününde 28 Kasım'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Gala Yemeği düzenlenecek ve Afet Yönetimi ve İnsani Yardımda Fark Yaratanlar Ödülleri dağıtılacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açılış konuşmasını yapacağı ödül töreninde, ürün ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) özel kategoride toplam 5 ödül dağıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çok Geç Olmadan' 27 Kasım'da ATO Congresium'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement