Çomü'de Rektör Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Çomü'de Rektör Seçimleri

Çomü\'de Rektör Seçimleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-2019 dönemi rektörlük seçimine kilitlendi.

24.02.2015 16:38

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-2019 dönemi rektörlük seçimine kilitlendi. Rektör adayı Yücel Acer, Çanakkale'deki temaslarını tamamladıktan sonra, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı ve Çanakkale'de YÖK'ten önemli isimlerle bir araya geldi.

ÇOMÜ Rektörlük seçimleri, bu perşembe Troya Kültür Merkezi'nde yapılacak. 700'e yakın akademisyen yeni rektör için sandık başına gidecek. Akademisyenlerin oylarıyla ilk 5 sırada bulunan isimler YÖK'e bildirilecek. YÖK bu 5 isim arasından 3 ismi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gönderecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 3 isimden birini ÇOMÜ'nün yeni rektörü olarak atayacak.

Rektör adaylarından Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale'de üniversite içerisindeki temaslarını tamamladıktan sonra, Ankara'da etkin isimlerle bir araya geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Binali Yıldırım ile görüşen Acer, Erdoğan'ın eski başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Eski TBMM Başkanı ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nı açıklayan isim olan Mehmet Ali Şahin ile de görüştü. Prof. Dr. Yücel Acer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la da görüşerek desteğini aldı. Acer, rektörlük seçimlerine kısa bir zaman kala Çanakkale'de iki YÖK üyesi olan Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ile yemekte buluştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement