Çorum'da Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

'Kuran ı Kerim'i En Güzel Okuma' yarışmasının Çorum ayağı, Osmancık'ta yapıldı.

09.03.2014 17:29  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kuran-ı Kerim'i En Güzel Okuma" yarışmasının Çorum ayağı, Osmancık ilçesinde yapıldı.

Osmancık Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve il genelindeki imam hatip liselerinden 7 öğrencinin katıldığı yarışmada, Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsmail Yumayak birinci, Osmancık İmam Hatip Lisesinden Şuayip Çakallı ikinci, İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Musa Ungever üçüncü oldu.

Öğrenciler tarafından ilahilerin de seslendirildiği yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Yıldırım, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın amacının, imam hatip okullarını tanıtmak olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Yıldırım, "Her yıl ezan, Kuran'ı güzel okuma ve hafızlık kategorilerinde yarışma düzenleniyor. Önce il düzeyinde, sonra bölge düzeyinde ve son olarak Türkiye finali yapılıyor. Bu yarışmaların amacı imam hatip okullarını tanıtmak, sevdirmek ve teşvik etmektir" dedi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement