Çözüm-Der; Çanakkale Ruhu Çözümün Adresi - Son Dakika
Güncel

Çözüm-Der; Çanakkale Ruhu Çözümün Adresi

Çözüm-Der; Çanakkale Ruhu Çözümün Adresi

Çözüm-Der Genel Başkanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Avukat Ercan Ezgin, "Kurtuluş Çanakkale ruhundadır, o ruhu anıyor ve arıyoruz" dedi.

24.03.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda çözüm sürecine verdiği müthiş katkılarla bölgenin en önemli sivil toplum kuruluşları arısında yer alan Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Ercan Ezgin, barış ve kardeşliğin adresinin Çanakkale ruhunda olduğunu söyledi.

"Doğulusuyla, batılısıyla, güneylisiyle, kuzeylisiyle Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bir olabilmiş, beraber olabilmiş, iri olabilmiş, yan yana gelebilmiş, omuz omuza verebilmiş ve bu toprakları ortak vatan yapabilmişleri anıyor ve o ruhu arıyoruz" diyen Avukat Ercan Ezgin, Maraş'ı kahramanlaştıran, Antep'i gazi yapan, Urfa'yı şanlı yapan ruhu ve kardeşliği andıklarını ve aradıklarını belirterek şöyle dedi:

" Sakarya'yı şahlandıranları anıyoruz, Çanakkale'yi geçilmez yapanları anıyoruz, Çanakkale şehitliğindeki mezar taşlarına bakalım Çanakkale şehitliğinde Başkaleliyle, Edirnelinin, Vanlıyla, Tuncelilinin, Manisalının Diyarbakırlının yan yana omuz omuza yattığını görelim. Bu fotoğrafı Anadolu'da yaşayan evlatlarımıza, çocuklarımıza gösterelim. Eğer onlara ecdadımızı anlatabilirsek, şehitlerimizi iyi anlatabilirsek onlar birbirlerine daha farklı koşacak daha farklı heyecanla birbirlerine sarılacaktır. Dolayısıyla Çanakkale'yi savaş gemileriyle geçemeyenler bu milletin evlatlarının arasına attıkları ayrılık tohumlarını yeşerterek bu milletin geleceğini karartabileceği fikrinden, düşüncesinden, hevesinden, vazgeçecek ve bizim enerjimizi boşa harcamamıza neden olmayacaklar.

"Çözüm Sürecinden Başka Çıkış Yolu Yoktur"

Acıların yaşandığı, gözyaşlarının aktığı, yaralı yüreklerin olduğu bir ülkede Ne Kürtler ne de Türkler kimse kazanamaz, hepimiz beraber bu geminin tarihe yelken açan yolcularıyız. Sağduyulu, Soğukkanlı olacağız. İstek ve kışkırtmaların etkisi altında kalmamış ortak bir akılla hareket etmeye devam edeceğiz. Emin olun çözüm sürecinden başka çıkarımız yoktur. Aksini düşünmek ve aksine eylem ve laflarda bulunmak büyük çılgınlıktır, tarihin affetmeyeceği sorumsuzluk olur. Bunun vebalinin altından kimse kalkamaz. Mevcut ortadoğu girdabı ve yangın yeri Türkleri ve Kürtleri birliğe, beraberliğe ve işbirliğine zorlamaktadır. Geçmiş tarihi yaşamımız bunun örnekleri ve olumlu sonuçları ile doludur. Bunun başkaca bir çıkar yolu da yoktur. 90'lı yıllardan bu yana arkasında son derece kanlı hatıraların olduğu bir geçmişle büyüyen bir nesil var. Bu nesil öfkeli bir nesil, bu öfkesini milliyetçilikle anlamlandırmaya çalışan bir nesildir. Bizim kuşak ve nesil bu problemleri çözemezsek emin olun yarın ki nesillere patlamaya hazır bir bombayı miras olarak bırakma sorumsuzluğuna girmiş bulunacağız. Bu memleket çok zor günler geçirdi, on yılda bir darbeler ve balyozlar yedi. Ancak çok şükür ki her zorluğun ardından güzel günler geldi. Karanlıktan ziyade, ışıklı günler bizlere umut ve moral oldu"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çözüm-Der; Çanakkale Ruhu Çözümün Adresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement