Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: "Bu yolculuk, bizim doksan yıl önce dağılan, bütün bu coğrafyadaki kardeşliği, birliği ve beraberliği yeniden inşa etme sürecidir"

09.11.2014 14:19

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm süreciyle ilgili, "Bu yolculuk, bizim doksan yıl önce dağılan, bütün bu coğrafyadaki kardeşliği, birliği ve beraberliği yeniden inşa etme sürecidir" dedi.

AK Parti Sur İlçe teşkilatının bir düğün salonunda düzenlenen 3. Olağan Kongresine katılan Ünal, Diyarbakır'ın tıpkı Kahramanmaraş gibi "ruhu olan bir kent" olduğunu ifade etti.

Evliya Çelebi'nin seyahatnamelerine konu olan kentin şiirle ön plana çıktığına dikkati çeken Ünal, Evliya Çelebi'nin "Ben Diyarbakır'da bulunduğumda öyle insanlarla sohbet ettim ki Fuzuli'den, Ruhi'den geri kalmazlardı" cümlesine atıfta bulundu.

Ünal, şöyle konuştu:

"Aslında unutmaya başladığımız ve şair inceliğini yavaş yavaş anlamaya başladığımız hassasiyetlerimiz var. Diyarbakır, Evliya Çelebi'nin ifadesiyle şairler şehridir. Sonra gün geldi cumhuriyetin sahipleri tek tipçi bir anlayışla bir kimlik inşa etmeye kalkıştılar. İnşa ettikleri bu kimlik siyaseti ve hukuku ile tarihsel ve sosyolojik bir kimlik değildi."

Diyarbakır'ın özellikle 1980'li yıllardan sonra acı ve korkuyu yaşamaya başladığına işaret eden Ünal, bu sorunun 2002 yılına kadar devam ettiğini söyledi.

Ünal, şöyle devam etti:

"Öncesini saymıyorum. 1980'lerden sonra maalesef o şiir ruhu olan şehir, ölümlere ve işkencelere şahit oldu. Bu kentin insanları şiiri, şiirin hassasiyetini bir kenara bırakıp maalesef acıyı ve korkuyu yaşamaya başladı. Ne zamana kadar? 2002'de AK Parti iktidara gelene kadar. Son 12 yılda biz beraberce bu ailenin bütün fertleri bir şey inşa ediyoruz. Adete bir kuyumcu hassasiyetiyle, bir arkeolog gibi fırçayla kaşıkla, büyük bir hassasiyetle ama yavaş yavaş... Bu yolculuğu en iyi siz bilirsiniz. Bu yolculuk bizim doksan yıl önce dağılan, bütün bu coğrafyadaki kardeşliği, birliği beraberliği yeniden inşa etme sürecidir."

Kongreye AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve partililer katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement