Çözüm Süreci Çukurca'ya Yaradı - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci Çukurca'ya Yaradı

Çözüm Süreci Çukurca\'ya Yaradı

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi, barış süreci ile birlikte gün geçtikçe gelişiyor.

17.06.2014 09:33  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi, barış süreci ile birlikte gün geçtikçe gelişiyor.

Bir yıl öncesine kadar silah ve top seslerinin hiç eksik olmadığı, hava kararması ile birlikte vatandaşların evlerine kapandığı Çukurca ilçesi, barış süreci ile birlikte huzurlu günlerini yaşıyor. Toprak evlerin neredeyse tarihe karıştığı ve yeni yapıların hızla inşa edildiği ilçede, Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çukurca- Üzümlü sınır kapısının da açılmasıyla birlikte ilçenin daha da gelişeceği belirtildi.

Bahrem, Salih, Hacı, Ahmet, Rojda ve Ferhat isimli ilçe sakinleri, başlatılan barış süreci ile birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçelerinde de hayatın her geçen gün daha iyiye gittiğini belirttiler. İlçe sakinleri, "Bizler burada sınır boylarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı en çok zarar gören ilçelerden bir tanesiyiz. Köylerimiz yakılıp yıkıldı, binlerce insan yerlerinden oldu. İnsanlar kaçıp değişik illere göç etti. Kimileri ise imkansızlıklar nedeniyle ilçeye sığındı. Şükürler olsun ki bir yıldır anneler ağlamıyor. Yıllarıdır ilçeye yakın köylerine bile gidemeyen aileler, barış süreci sayesinde geçici de olsa artık gidip gelebiliyor. İlçemiz barış süreci ile birlikte gelişiyor. Yeni yapılaşma var. İnşallah bu süreç devam eder. Bölgedeki kanı durduran, annelerin gözyaşlarının önüne geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

"IRAK'DAKİ SAVAŞTAN DOLAYI KAYGILIYIZ"

Yanı başlarında bulunan Irak'ta meydana gelen savaşın kaygısını yaşadıklarını belirten ilçe sakinleri, 1991 yılındaki Körfez Savaşı'nda binlerce Iraklının Saddam Hüseyin'in kimyasal silah kullanacağı korkusu ile Çukurca sınırına yığıldığını belirttiler. İlçe sakinleri, "1991 yılında Saddam Hüseyin'in zulmünden kaçan binlerce Kürt kardeşimiz Çukurca 49 Nolu Sınır Taşı ve Üzümlü Sınır Kapısı üzerinden ilçemize geldi. Yöre halkının ve devletin yardımına rağmen yüzlerce insan ya soğuktan ya da açlıktan bu dağlarda hayatını kaybetti. O günleri daha dün gibi hatırlıyoruz. Şimdi ise Irak'ın başına Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) diye bir terör örgütü ortaya çıktı. Önce Musul, Kerkük ve sonra da Telafer kasabasına girerek insanları öldürmeye başladı. Sözde Müslümansız diyen ve Allah'ın adını ağzına alan bu örgütün yaptıkları biz sınır boylarındakilerini etkiliyor. Hemen yanı başımızda bulunan Kuzey Irak'taki akrabalarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Buralar sakin diyorlar. Peşmerge kontrol noktalarını güçlendirmiş diyorlar. Tek temennimiz savaşın bir an önce son bulmasıdır" dediler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci Çukurca'ya Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement