Çü'nün AB Horizon 2020 Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Çü'nün AB Horizon 2020 Projesi Başladı

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Termal Enerji Depolama (TES) teknolojileri ve uygulamaları hakkındakiAvrupa Birliği (AB) Horizon 2020 Projesi çalışmalara başladı.

31.08.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) Termal Enerji Depolama (TES) teknolojileri ve uygulamaları hakkındaki Avrupa Birliği (AB) Horizon 2020 Projesi çalışmalara başladı.

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin "Termal Enerji Depolama ile İnovasyona Giden Yollar Doktora Programı (INPATH-TES - PhD on Innovation Pathways for TES) başlıklı projesi, AB komisyonu tarafından kabul edildi.

AB Horizon 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı kapsamında desteklenen ve 4,3 milyon avro bütçesi bulunan proje toplam 36 ay sürecek.

Proje, TES teknolojileri ve uygulamaları hakkında ortak bir doktora programını uygulayabilmek için üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sanayi kuruluşlarıyla bir ağ oluşturmayı hedefliyor. Böyle bir ağın nihai sonucu ise araştırma ve sanayi kuruluşları için bu teknolojilerde yetkin profesyoneller yetiştirmek olacak.

Proje kapsamında yaklaşık 197 bin 600 avro destek alacak olan ÇÜ projeyle 14 farklı ülkeden 22 katılımcıyı bir araya getirecek.

ÇÜ bu projede Türkiye'den Arçelik Anonim Şirketi'yle iş birliğiyle üniversite-sanayi iş birliğini geliştirecek, enerji sorunlarına çözüm bulacak ve genç araştırmacıların yetişmesine fırsat sunacak.

Proje kapsamında Universitat de Lleida, Universitat de Barcelona (İspanya), Ulster (Birleşik Krallık), Çukurova Üniversitesi (Türkiye), Trinity College Dublin (İrlanda), Universita della Calabria (İtalya), Universita Üniversitesi degli Studi Di Perugia (İtalya), Negev Ben-Gurion Üniversitesi (İsrail), Rigas Tehniska Universitate (Letonya), Universidade do Minho (Portekiz), Universiteit Gent (Belçika), Politechnika Warszawska (Polonya), Technische Universiteit Eindhoven (Hollanda), Université de Lyon (Fransa) üniversiteleriyle iş birliği içerisinde olunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çü'nün AB Horizon 2020 Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement