Cudi Dağı Üç Gündür Aralıksız Yanıyor - Son Dakika
Güncel

Cudi Dağı Üç Gündür Aralıksız Yanıyor

Cudi Dağı'ndaki ormanlık alandaki yangın üçüncü gününde devam ederken, HDP'li Yüksekdağ, Twitter hesabından "Bayram ettiniz mi şimdi? Başınız göğe erdi mi?" diye sordu.

18.07.2015 13:13  Güncelleme: 13:29

Şırnak'taki Cudi Dağı eteklerinde iki gün önce başlayan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından bazı kesimlerde kontrol altına alınsa da söndürülemedi. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, yangının büyümemesi ve yerleşim alanlarına sıçramaması için iş makineleri ile hendekler kazılıyor.

DAĞIN ZİRVESİNE DOĞRU İLERLİYOR

Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın karşısındaki Cudi Dağı'nın Silopi tarafında, iki gün önce belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Silopi'nin Görümlü Köyü'nün üst tarafında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek dağın zirvesine doğru ilerledi. Cudi Dağı'ndaki Aksu Köyü çevresinde yoğunlaşan yangına köylülerin yanısıra Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti.

EKİPLER ARALIKSIZ MÜDAHALE EDİYOR

Ekiplerin aralıksız 3 vardiya halinde müdahale ettiği yangın, Görümlü köyü kesiminde dün büyük oranda kontrol alınırken Aksu köyü çevresindeki söndürme çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi. Yangının yer yer kontrol altına alınmasına rağmen aşırı sıcakların da etkisiyle tekrar başladığı belirtildi. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya başladı.

"MÜTHİŞ ŞEKİLDE HIZLI GELDİ"

Aksu köyü Muhtarı Pitrus Karatay, yangının dün kontrol altına alındığını ancak köyün aşağı kısmına sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangının köylerine ulaştığını söyledi. Aksu, "Yangın dağın aşağı kesiminden müthiş şekilde hızlı geldi ve evlerin etrafını sardı. Binlerce fidanımız vardı. Binlerce liralık kerestemiz yandı, malzememiz yandı. Hayvanlarımız ve arılarımız zarar gördü." dedi.

Yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya devam ediyor.

FİGEN YÜKSEKDAĞ İSYAN ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da orman yangınıyla ilgili Twitter hesabından "Bayram ettiniz mi şimdi, başınız göğe erdi mi?! Cudi'yi yangın yerine çevirenler, ormanlarımızın gücünü bilmezler." diye yazdı.

Yangında şu ana kadar 5 bin meyve ağacının yandığı, çok sayıda canlının da hayatını kaybettiği belirtiliyor.





Cudi Dağı Üç Gündür Aralıksız Yanıyor

Son Dakika Güncel Cudi Dağı Üç Gündür Aralıksız Yanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (256)

  • trakyalı: pkk yakmıştır.is makinelerini de yakarken böyle isyan etseydin ya cudi nin vekili 170 13 Yanıtla
  • akp terör örgütü: Tayip hesap vermeli 77 18 Yanıtla
  • prometheus: Savaş uçaklarıyla cudiyi bombalayıp cayır cayır yaktınız..güzelim doğaya bile tahammülünüz yok..doğayı katlediyorsunuz sonrada utanmadan sıkılmadan aşırı sıcaklar diyorsunuz yazık çok yazık 7 81 Yanıtla
    prometheus: Siz derken..benmi yaktım yetim bıraktım..?? 0 0
  • hakkarili şiriko: Ben askerliğimi Muğlada yaptım.orda yangın çıktımı bütün çevre köylüler yangın söndürme ekiplerine yardıma koşardı.eskiden jandarma köylüleri yangın söndürmeye zorla götürürmüş.Cudi debir tane vatandaş yardıma gitmiyor sonra yandık diye bağırıyorlar.Devlet suçlanıyor.figen yüksekdağ sen cudiden daha mı yükseksin söyle terörristlerine bozuk alman roketlerini kullanmasınlar ekipleri taciz etmesinler.biz gerçekleri çok iyi görüyoruz. 42 41 Yanıtla
  • RİZELİ: YAKTIĞINIZ DEVLET ARÇLARININ AHI TUTMUSTUR.MÜDAHELE EDECEK ARABAMI BİRAKTINIZ VATAN HAİNLERİ.. 41 36 Yanıtla
  • ...: Cudi dağında ölen kelebeklere,solucanlara ve yılanlara özellikle kaplumbağalar yanmıştır vallahi çok üzüldüm...bu hayvanlar yanacağına PKK lı hayvanlar yansaydı hiç mi hiç üzülmezdin dinim ve kuranım üzerine yemin ederim 7 58 Yanıtla
  • türk...: bırakın yansın,,,,,tsk nın yapamadıgını rabbim yaptı 50 15 Yanıtla
    çemo: Rabbim zulüm edici değildir orahimdir rahmandır ormanları yakmak zulüm dür zalimliktir beklide o ormanları tsk yaktı zırto 0 1
  • Urfalı: Eee bir yerden duydum pkk lılar yemek yaparken dağı yakmış mallar 26 38 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement