Çukurca'da Cizre Olayları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Çukurca'da Cizre Olayları Protesto Edildi

Çukurca\'da Cizre Olayları Protesto Edildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde meydana gelen ve son 20 günde 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylar, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

19.01.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde meydana gelen ve son 20 günde 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylar, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Çukurca İlçesi'nde HDP tarafından düzenlenen yürüyüşe, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, HDP, DBP ilçe eş başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı. Yürüyüşe katılanlar, 'katiller halka hesap verecek', 'Cizre halkı yalnız değildir' pankartları taşıyarak Çukurca belediye binası önüne kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerin alındığı ilçede HDP'li bir grup, güvenlik şeridi oluşturarak taşkınlık çıkmasını engelledi.

Yürüyüşte konuşan DBP Çukurca İlçe Gençlik Meclisi Başkanı Cebrail Erdemir, "Ülke içinde Cizre'de de HÜDA PAR eliyle Kürtler içinde bir kaos yaşatılmak istenmektedir. Cizre'de yaşanan olaylarda devlet içinde paralelleşmiş birimlerin devletin ve hükümetin desteği ile bu olayları geliştirmektedirler. Bu olayları geliştirenlerin asıl amaçları Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu çözümü sabote etmektir. Bizler bu sürecin arkasında olduğumuzu belirterek hükümeti Kürt sorununa yaklaşımını gözden geçirmesini ve provokatif eylemlere katılanları tespit edip adalet önünde çıkarmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüş olaysız sona erdi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurca'da Cizre Olayları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement