Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan Ziyareti

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca Bakü ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine dair bir Rus gazetesinde yer alan iddialara ilişkin, "Hayal ürünü yakıştırmalar eşliğinde, buluşma öncesinde gerilim yaşandığı türünden bir iddia ortaya atılmıştır.

15.06.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca Bakü ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine dair bir Rus gazetesinde yer alan iddialara ilişkin, "Hayal ürünü yakıştırmalar eşliğinde, buluşma öncesinde gerilim yaşandığı türünden bir iddia ortaya atılmıştır. Görüntü de alınan görüşmede gerginlik yaşanmamıştır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti sırasında Putin ile yaptığı görüşmede bir gerginlik yaşanmadı.

Görüşmeye ilişkin şunlar kaydedildi:

"Bakü'deki Erdoğan-Putin görüşmesine dair bir Rus gazetesinde hayal ürünü yakıştırmalar eşliğinde, buluşma öncesinde gerilim yaşandığı türünden bir iddia ortaya atılmıştır. Görüntü de alınan görüşmede gerginlik yaşanmamıştır. Görüşme malum Cumhurbaşkanımızın kaldığı Four Seasons Otel'de gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın ve heyetimizin, görüşmenin yapılacağı mekana inmesinden 2-3 dakika sonra Lavrov'un da aralarında bulunduğu Rus heyeti geldi. Ayak üstü sohbet edildi. Sonra Türk heyeti yan odaya geçti. Putin geldiğinde de salona geçilerek uzun ve verimli bir görüşme yapıldı. Yani Rus gazetesinin ortaya attığı hikayenin aksine, ne gecikme yaşandı ne de gerilim. Zaten iddiayı Putin'in sözcüsü de net bir dille yalanladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement