Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Liv Hospital Ankara'nın Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Liv Hospital Ankara'nın Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, \'Liv Hospital Ankara\'nın Açılış Törenine Katıldı

Liv Hospital Ankara'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni hastanenin 150 yatak kapasitesiyle sağlık dünyasına ve Ankara'ya farklı bir zenginlik katacağını ifade ederek, "Eğitim, sağlık, adalet ve emniyeti 4 temel taş olarak nitelendirdik ve her zaman Türkiye'nin bunlar üzerinde yükseleceğini söyledik" dedi.

13.01.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liv Hospital Ankara'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni hastanenin 150 yatak kapasitesiyle sağlık dünyasına ve Ankara'ya farklı bir zenginlik katacağını ifade ederek, "Eğitim, sağlık, adalet ve emniyeti 4 temel taş olarak nitelendirdik ve her zaman Türkiye'nin bunlar üzerinde yükseleceğini söyledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın açılış törenine katıldı. Tunus Caddesi'nde bulunan hastanenin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın, 150 yatak kapasitesiyle sağlık dünyasına ve Ankara'ya farklı bir zenginlik katacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Türkiye'de sağlık sektöründe çok önemli görevleri ve yeri oldğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet, emniyeti 4 temel taş olarak nitelediklerini ve bunlar üzerinden Türkiye'yi yükselteceklerini söylediklerini hatırlattı.

"SAĞLIKLI BİR TOPLUM HEDEFİNİ BAŞARMAK OLMAZSA OLMAZ GÖREVİMİZDİR"

Türkiye'de bir zamanlar 'sağlık' dendiğinde, kavramın kendisinin 'felç' olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; "Bir tarafta emeklilerin ayrı hastaneleri, sigortalıların ayrı hastaneleri, öbür tarafta Türkiye'deki devlet kurumlarının kendilerine ait hastaneleri var. Dericilik sektöründe olanların, PTT'de olanların kendine ait hastaneleri, değişik değişik alanda hastaneler vardı. Bu arada özelin de kendine ait hastaneleri vardı. Biz, bunların hepsini birleştirip koordine edeceğimizi söylediğimizde çok eleştiri almıştık. 'Biz, bunu yapacağız' demiştik, 'olmaz' demişlerdi. Hatta 'SSK ve Emekli Sandığı arasındaki birleşmeyi yapacağız' dediğimizde de 'olmaz' demişlerdi, sonunda oldu. Bütün mesele inanmak, azmetmek, kararlı olmaktı. Biz, daha düşük bir harcama sürecine girmedik. Daha büyük harcamalar yaptık. Çünkü insanımızın sağlığı için 'bu harcamalar aslında fazla' diye değerlendirilemezdi. Zira halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa biz şu anda ülkemizde sağlık sektörüne eğitimden sonra böyle bir harcamayı yapmaktan dolayı hiçbir zaman 'niye böyle yapıyoruz' sorusunu sormadık. Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete biz layığız. Bunu da başarmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir zamanlar, Türkiye'de SSK hastanesinin eczanelerinden vatandaşların ilaçlarını dahi alamadıklarını, hastane eczanesinden ilaçların bazılarının alındığını, şimdi ise böyle sorunların yaşanmadığına dikkat çekerek, "Bu, insan öncelikli bir devlet anlayışının ürünüdür. Artık insanı öne çıkaran bir devlet anlayışı Türkiye'de var" diye konuştu.

"BU YATIRIM SAĞLIK VE SIHHATE, TİCARETTE DE BEREKETE VESİLE OLSUN"ö

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola çıkarken, '3Y' diye tarif ettikleri yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleyi vere vere bugünlere geldiklerini anlattı. Liv Hospital Ankara'nın, Ankaralıların hemen müracaat edecekleri hastanelerden bir tanesi olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane doktorlarına, yöneticilerine, sağlık memurlarına ve hemşirelerine başarı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yatırım da sağlık ve sıhhate, ticarette de berekete vesile olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler açılışı gerçekleştirdiler ve hastanede incelemelerde bulundu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Liv Hospital Ankara'nın Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement