Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile bir araya geldi.

01.04.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile bir araya geldi.

Başbakanlık'ta gerçekleşen basına kapalı görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Anlaşması", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Meteoroloji ve Hidroloji Alanında İşbirliği Anlaşması"na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti ve Romanya Arasında Ortak Ekonomik ve Ticaret Komisyonu Kurulmasına İlişkin Deklarasyon"a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Romanya Ekonomi, Ticaret ve Turizm Bakanı Mihai Tudose imza koydu.

Törende, Anadolu Ajansı (AA) ve Romanya Ulusal Haber Ajansı (AGERPRES) arasında da işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı ile AGERPRES Genel Müdürü Alexandru Ion Giboi imza attı.

"Türkiye Milli Kütüphanesi ve Romanya Milli Kütüphanesi Arasında Mutabakat Muhtırası" ve "Belgelerin Uluslararası Değişimine İlişkin Anlaşma" da Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Romanya Milli Kütüphanesi Direktör Vekili Petruta Mihaela Voicu tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imza töreninden sonra Romanya Başbakanı Ponta'nın, onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Yemekte Erdoğan'a, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement