Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye?yle Diyalog Sürmeli - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye?yle Diyalog Sürmeli

Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye?yle Diyalog Sürmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Sosyalist Partisinden François Hollande 11 Ekim Salı günü Strasbourg Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine (AKPM) hitap etti.

11.10.2016 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Sosyalist Partisinden François Hollande 11 Ekim Salı günü Strasbourg Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine (AKPM) hitap etti. Cumhurbaşkanı François Hollande AKPM yönelik konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi ? Bizim barış ümidimiz burada AK başladı. İkinci dünya savaşından sonra Avrupa'da barış ve birleşimin burada AK başladığı için size buradan sesleniyorum. Hepimizin AK ihtiyacı var. Avrupa'ya gelen göçmenlerin uygun ve iyi bir şekilde burada yaşamalarını sağlamalıyız. Fransa'nın kuzeyi Calais ve Paris kentlerinde göçmen kamplarını kapattık. Çünkü göçmenlerin sağlıklı, onurlu bir şekilde yaşamaları için merkezi kamplara alınmalı. Fransa'da yaklaşık 70 bin göçmen bulunuyor. Tek başına gelmiş yaşları reşit olmayan genç ve çocuklar için yakından ilgileniyoruz. Her göçmen yönetim merkezleri tarafından yönetilmeli. Yasadışı kamplar kapatılmalı. Göçmenlere insanlık onuruna yakışan sağlıklı ortam sağlanmalı. Avrupa ve Fransa uluslararası terörün hedefinde. Fransa'da yaşanan terör saldırıları, demokrasi ve özgürlüğümüze yöneliktir. AK 70 yıllık tarihinde Avrupa kıtasında barış ve özgürlükler için başarılı çalışması hepimiz için önemlidir. AK'ne onun için ihtiyacımız olacak. AK ve AİHM çok önemli rol oynuyor. Yaşanan terör saldırıları sanki kendi halkımızı koruyamıyoruz hale geldik. Terör sade Fransa Avrupa değil Avrupa dışında diğer ülkeleri tehdit ediyor. Terör bugün demokrasimizi sorgulamakta. Bazı gençler cihat için bir yerlere gidiyor. Bu özgürlük değildir. Fransa'da hiçbir dine kısıtlama getirmiyoruz. Ülkede her vatandaşı korumak zorundayız. İnanç öğretimi yasalara bağlı olmalı. Başka devletler tarafından dinler, inançlar destek görmemeli. Savaş'tan kaçan göçmenlere hepimiz destek olmalıyız, yardımcı olamazsak bu bizim utancımız olacaktır?.

Türkiye'yle Diyalog Sürmeli

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ? Türkiye'de savaştan kaçan göçmenlere kapısını açan ülkelerden. Türkiye ortak değerlerimize uymalı. 15 Temmuz tarihinde darbe yaşayan Türkiye zor durumda kaldı. Türkiye ile diyalog sürmeli. Göçmen politikasında Türkiye çözümün bir tarafı. Rus vetosu sebebiyle Suriye'de barışın sağlanamadığını, bombalamanın devam ettiğini söyledi. Rusya ile diyalog devam etmeli. Yalnız diyalog yapmacık değil gerçek olmalı. Ukrayna MİNSK anlaşmasın sağlanması için çalışmalarımız sürüyor. AK büyük görev düşüyor diye konuştu. Cumhurbaşkanı François Hollande AİHM ve AK yetkilileriyle ikili görüşmelerde bulundu. AK ve AİHM ziyareti üç saat süren cumhurbaşkanı François Hollande, Strasbourg'tan öğleden sonra saat 13.30'da ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye?yle Diyalog Sürmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement