Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ\'da

Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret eden Gül: "Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı" "Ne gerekirse devlet imkanı sunuyor.

17.06.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı" dedi.

İl ziyaretleri kapsamında Tekirdağ'da Valilik ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Gül, daha sonra Namık Kemal Üniversitesi'ne geldi.

Gül, rektörlük binası önünde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer ilgililerce karşılandı. Karşılama sırasında Gül'e çiçek verildi.

Rektörlük makamında basın mensuplarına açıklama yapan Gül, üniversitede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gül, 2006 yılında kurulan üniversitenin bu kadar büyümesinin ve gelişmesinin, öğrenciler ve akademisyenler açısından takdire şayan olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Çetinsaya'nın yolda kendisine üniversiteyle ilgili bilgi verdiğini aktaran Gül, "Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı" dedi.

Gül, bunu her zaman söylediğini, üniversiteden mezun olanların diplomasını gururla taşıyabilmeleri gerektiğini kaydederek, bunun, öğrencinin üniversite tarafından bilgi ve tecrübeyle donatılmasına bağlı olduğunu anlattı.

"Devlet her türlü maddi imkanı tanıyor. Üniversite kurulsun diye şehrin siyasetçileri, ileri gelenleri, iş adamları, eşrafı ne kadar çok uğraşmıştır" ifadesini kullanan Gül, devletin de katkılarıyla kısa sürede bu muazzam binaların yapıldığını belirtti.

Gül, bu binalarda iyi eğitim verilip verilmediğinin önemli olduğunu, bu yüzden öğretim üyelerinin üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu dile getirerek, "Ne gerekirse devlet imkanı sunuyor. Sizden de tek beklentimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. Mezun olduklarında sadece devlette değil özel sektörde, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada iş yapabilir bilgi, birikimi ve özgüveni onlara vermektir. Ümit ediyorum ki Namık Kemal Üniversitesi'nde de bu yönde gidiyordur çalışmalar" diye konuştu.

Ziyarette, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteden ayrılırken bazı öğrencilerle fotoğraf çektirdi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement