Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak, “İngiltere’de Westminister Sarayı şuanda restorasyona gidiyor.

12.12.2014 18:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak, "İngiltere'de Westminister Sarayı şuanda restorasyona gidiyor. Ayrılan para ne biliyor musunuz, 3 milyar pound. Dolara çevirirsek 5 milyar dolar. İngiltere gazetelerinde böyle yaygara görüyor musunuz ve onların ana muhalefetinde şurada burada böyle bir yaygara görüyor musunuz? Geçenlerde Cameron buradaydı sordum, 'Var mı yaygara filan, rahatsız edenler?' O da 'Yok normal şey bunlar' dedi. Her şey bu kadar açık ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile istişare toplantısında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıya giden her kuruşun vatana ihanete gittiğini söyledi. Bu meselenin sadece paralel yapı meselesi olmadığını, bu meselenin o yapıyı maşa olarak kullanan çevrelerle mücadele meselesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güçlenmesini istemediklerini dile getirdi.

"ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ OLMAYANIN NAMAZINDAN ŞÜPHESİ OLMAZ'"

"Eskiden ayar verilen bir Türkiye vardı. Gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Şimdi ise ayar veren, gündem belirleyen bir Türkiye olduğu için rahatsız oluyorlar" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin bağımsızlığı, ekonominin ve demokrasinin büyümesi adına bu şer çevrelerine karşı birlikte hareket edeceğiz. Bakın biz korkmadık, çekinmedik, boynumuzu eğmedik, karşılarında dimdik durduk. İş dünyasında, medyada ya da siyasi partilerden bunların tehdidinden, şantajından, bunların kasetlerinden kim korkuyorsa gelsinler gereken neyse tereddütsüz yapacağız. Tereddütsüz. Her zaman söylüyorum, 'abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz' bunu böyle bileceğiz. Ama abdestten şüphe varsa o zaman namazda gitti gümbürtüye" dedi.

"6-7 EKİM OLAYLARINDA ELLERİNE BULAŞAN KANI TEMİZLEYECEKLER"

Türkiye'nin gücünün itibarının daha çok yükseldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin 77 milyonun artık sahip çıktığı bir süreç olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Çözüm sürecini sokakla, caddeyle tehdit edenler artık doğu, güney doğudaki vatandaşlarımız nezdinde de artık itibar görmüyorlar. Bir kere kuru tehditleri savuranlar 6-7 ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine, yüzlerine bulaşan o kanın hesabını verecekler. Göreceksiniz, ucuz ve kuru tehditlerinin altında da kalacaklar. Çözüm sürecine millet sahip çıkmıştır. İnşallah milletim bu süreci hayır dualarıyla desteklemesi neticesinde bu süreç bu kanlı elleri inşallah saf dışı edecektir. Sadece siyaset zemininde ilerleyeceğiz. Senin bir derdin var mı, derdin varsa Parlamento da orada bu işi hallet. Siyaset zemininde hallet. Dağ ile bu hallolmaz. Silahla bu hallolmaz ve bu ülke gerek polisiyle, gerek askeriyle bütün imkanlarıyla bu ülkede sokakları Molotoflarla, kan gölüne çevirenlere fırsat vermez. Bunu böyle bileceksin. Hele hele Molotof kokteylini suç unsuru olmaktan çıkaralım, soruyorum ya Allah aşkına bir güvenlik gücü elinde bomba mesafesinde olan molotofla dolaşan, onları halk otobüslerine atan, vatandaşların araçları yakanlara karşı ne diyecek 'iyi yaptın ya bu iyi bir gösteriydi, hakikaten demokratik bir gösteriydi bu' bunu mu diyecek? Hükümetimiz asla böyle bir şeye hiçbir zaman fırsat vermedi, bundan sonrada vermeyecektir. Hiçbir zaman ne askerimiz, ne polisimiz bu tür şeye karşı asla müsaade etmeyecektir. Eğer bakarsak o zaman biz görevimizi yapmamış oluruz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

"WESTMINISTER SARAYI'NIN RESTORASYONU İÇİN 5 MİLYAR DOLAR AYRILDI, VAR MI YAYGARA"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz burayla ilgili de garip garip şeyler söylüyorlar. İşte 'giderken Saray'ı da aldı, götürdü' diye. ya bu sarayın tekerleği, mekerleği yok, öyle bürüyen bir saray değil. Yani neyi nereye götürdük ki. Başbakanlık Sarayı olarak düşünülen daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Çankaya ise Başbakanlığın kullanacağı bir yer haline dönüşüyor. Bu aramızda yapılan görüşmeler neticesinde alınan bir karar. Bu seni niye rahatsız ediyor ki. Nereye hizmet edecek bunlar. Burası da, Çankaya'da hepsi bu millete hizmet edecek. Bunu anlamayacak kadar maalesef akli muvazenesi yerinde olmayanlar var. 'Buraya şu kadar para harcanmış' diyorlar, bakın ben basit bir örnek vereceğim, şuanda ülkemizde bizim Anayasa, Danıştay, bakanlıklar olmak üzere hepsine kendilerine ait olmak üzere binalar yapıyoruz. Yaptık ve yapıyoruz. İngiltere'de Westminister Sarayı şuanda restorasyona gidiyor. Ayrılan para ne biliyor musunuz, 3 milyar pound. Dolara çevirirsek 5 milyar dolar. İngiltere gazetelerinde böyle yaygara görüyor musunuz ve onların ana muhalefetinde şurada burada böyle bir yaygara görüyor musunuz? Geçenlerde Cameron burada sordum, 'Var mı yaygara filan, rahatsız edenler.' 'Yok normal şey bunlar' dedi. Her şey bu kadar açık ortada. Bunlar eski Türkiye'den kalma görüntüler. Biz artık eski Türkiye'de yaşamıyoruz. Çok ilginçtir, bütün bunları söyleyenler ve birde bunun üzerinde 'kaçak saray' olduğunu söyleyenler, bu da ne edebe, adaba sığmaz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement