Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

KSO Başkanı Zeytinoğlu: "Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçildi.

11.08.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk imalat sanayisinin yüzde 13'ünü barındıran Kocaeli'deki sanayicilerin temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirdi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçildiğini kaydeden Zeytinoğlu, "Bu Türkiye için çok önemli bir yenilik. Başbakanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Zeytinoğlu, artık siyasetten uzaklaşarak ekonominin ön plana çıkmasını ve ekonomideki sıkıntıların çözülmesini istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen hafta Başbakan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı. Orada da genel ekonomi politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağı sözünü vermişti. Biz de o doğrultuda genel politikalarda bir değişiklik olmayacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede biraz daha ekonominin öne çıkmasını arzuluyoruz."

Biran önce ekonominin öne çıkması gerektiğini bildiren Zeytinoğlu, sanayicilerin önemli sorunları olduğunu, bu sorunların çözülmesi noktasında artık net adımların atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı (KOTO) Başkanı Murat Özdağ ise cumhurbaşkanı seçimine katılım oranının yerel seçimlere göre düşük olmasına rağmen gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında iyi olduğunu vurguladı.

"Halkımız demokratik ortam içerisinde istikrarın devamı için hükumetimizle cumhurbaşkanının uyumlu çalıştığı bir modelin olmasını tercih etmiştir" diyen Özdağ, bundan sonra oluşacak yeni kabinenin ekonomi öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler de milletin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini, halkın oyunu istikrardan yana kullandığını belirtti.

İstikrarın devam edeceğine inandıklarını anlatan Çiler, "Temennimiz ülkemizin kazanması. Sağolsun Başbakanımız balkon konuşmasında her kesimi kucaklayan güzel bir konuşma yaptı. İş dünyası da zaten bunu bekliyordu, bence bu konuşma piyasalara da olumlu yansıyacak" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement