Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç barışın kalıcı hale gelmesine çok büyük katkılar sunacaktır"

12.07.2014 23:51

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç barışın kalıcı hale gelmesine çok büyük katkılar sunacaktır" dedi.

Türk, Midyat'ta katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının İslam alemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, "Biz zekatımızı, fitremizi bile bu ramazan ayında Rojava halkı için toplar gönderirsek en büyük sevap olur. Lütfen bu sevabı da yapmaktan kaçınmayın" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Türk, şunları söyledi:

"Genel başkanımız Selahattin Demirtaş, aslında tüm halkların adayıdır, ezilenlerin adayıdır,  sömürülenlerin adayıdır, Kürt halkının ve özgürlük mücadelesinin adayıdır, başka bir çizgi… Ama diğer iki aday sitemin adayıdır. Bu süreçte barışçıl bir sürecin gelişmesi konusunda sayın Öcalan büyük çaba gösterirken bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağımız sonuç barışın kalıcı hale gelmesine çok büyük katkılar sunacaktır. Biz biliyoruz ki burada biz muhaliflerin demokrasi isteyenlerin gücü eğer ortaya çıkarsa artık bu gücün dışında bu gücü dışarıda tutarak hiç kimse siyaset yapamaz. Kürtler ve demokrasi güçleri bu ülkede çözümün anahtarı olur, demokrasinin anahtarı olur, geleceğin anahtarı olacaktır."

Seçimin demokrasi için çok önemli olduğuna değinen Türk, "Bu seçim halkların kardeşliği için çok önemlidir" dedi.

İftar programına, Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Februniye Akyol, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement