Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız - - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız -

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Türkiye'de ilk defa 76 milyon vatandaş yan yana gelerek cumhurbaşkanı adayını seçecek" dedi.

21.07.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, " Türkiye'de ilk defa 76 milyon vatandaş yan yana gelerek cumhurbaşkanı adayını seçecek" dedi.

Yıldız, CHP Ardahan il binasında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 7 siyasi partinin ortak kararı olduğunu belirtti.

İhsanoğlu'nun Türkiye'deki bütün kesimleri kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden Yıldız, "7 siyasi parti bütün kadrolarıyla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, o ildeki yöneticileriyle kampanyaya başlamış durumdalar. Türkiye'de ilk defa 76 milyon vatandaş yan yana gelerek cumhurbaşkanı adayını seçecek" dedi.

Yıldız, İhsanoğlu'nun, adının hiçbir şaibeye karışmadığını, Ortadoğu'yu iyi bilen bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu kaydetti.

Filistin'e gitmek için Dışişleri Bakanlığı'na müracaat ettiklerini belirten Yıldız, Filistinlilerin acısını yerinde paylaşacağını söyledi.

Yıldız, hükümetin İsrail ile bütün ilişkilerini dondurmasını da isteyerek, şunları kaydetti:

"Binlerce Müslümanın öldüğü yerde yüreğiniz kan ağlıyorsa, yüreğinizde o acıyı hissediyorsanız buyurun Gazze'ye gidelim. Filistin'de canlı kalkan olalım. Türkiye, İsrail ile ilgili bütün ilişkilerini dondurmalı. Biz bir şekilde Gazze'ye gitmenin yolunu yöntemini bulacağız. Dışişleri Bakanlığı'nın bize vereceği yanıttan çok umutlu değilim. Bakanlık bize ne cevap verirse versin milletvekilleri için bir şey söyleyemem ama şahsım adıma söylüyorum Gazze'ye gideceğim. Bir hafta içinde orada olup orada Filistin meselesini Filistinlilerden dinleyeceğim. Orada bir rapor oluşturacağım. Bunu tüm dünyayla paylaşacağım. Biz orada gerekirse canlı kalkan olmayı göze alacağız."

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement