Cumhuriyet Gazetesi'ne Polisten Charlie Hebdo Önlemi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi'ne Polisten Charlie Hebdo Önlemi

Cumhuriyet Gazetesi\'ne Polisten Charlie Hebdo Önlemi

Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısından bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, gazete binası önünde polis güvenlik önlemi aldı.

14.01.2015 04:53  Güncelleme: 09:22

Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, ilk sayısını çıkartacak olan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binası önünde polis güvenlik önlemi aldı.

GAZETENİN DAĞITIMINA POLİS BASKINI

Cumhuriyet gazetesinin de basıldığı İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında polis dağıtım kamyonlarını durdurdu.

Saat 01.10'da içlerinde Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin de bulunduğu Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti.

Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Saat 24.00 sıralarında "akrep" diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı.

Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin de nöbet tuttuğu görüldü.

ÇAKIRÖZER: DAYANIŞMAMIZI GÖSTERDİK

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ise Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz."

"DİNİ HASSASİYETLERE ÖZEN GÖSTERDİK"

"Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik."

İKİ YAZAR KÖŞESİNDE YAYINLADI

Çakırözer'in açıklamasına rağmen iki Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın söz konusu dergi kapağını köşelerinde yayınladıkları görüldü.

KARİKATÜRLERİN YAYINLANMASINA TEPKİ

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

"CUMHURİYET SEN KİMİN UŞAĞISIN"

Grup, gece yarısından sonra Cumhuriyet gazetesinin Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan bürosu önüne ellerinde "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın" yazılı dövizlerle geldi.

MTTB İl Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesi'nin de dergiden bazı karikatürleri yayınladığını dile getiren Erdoğan, "Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" ifadesini kullandı.Erdoğan, Müslüman ülkelerin liderlerine ve basın kuruluşlarına, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi'ne Polisten Charlie Hebdo Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • engin amca: şerefsiz namusuz köpek cumhuritet yazarları ve okurları hain din düşmanı kafirsir 16 4 Yanıtla
  • palulu: alevi degilmisiniz basta olsam hic birinizi yasatmam kise katliam hak 12 8 Yanıtla
  • hasan t.: Şimdi bu polisler ölse şehit diyebilirmisiniz ? Allah için söyleyin Müşriklerin ofisini koruyorlar???. Devlette bunları koruyor aynı şekil . . . 9 9 Yanıtla
  • Sezer: Cumhuriyet adı Altın'da Türkiye milletine yapmadığınız kötülük kalmadı 11 2 Yanıtla
  • Aydın mutlu: Bir gazete müslümanların kutsalına hakaret eden. , aşağılayan, üstelik de %98 i Müslüman olan olan bir ülkede , bu olayı kaşıyorsa, insanları sokağa dökmeye çalışıyorsa, üstelik bunu da basın özgürlüğü adı altında yapmaya çalışıyorsa, bu sadece art niyetliliktir, hainliktir, bu toplumu sevmemektir. Toplum huzurunu dinamitlemektir, dağdaki eşkiya bile, işgal altında bile düşman bile , bunu yapmadı. Hadi oradan , muz cumhuriyetçileri . 12 1 Yanıtla
  • Sezer: Cumhuriyet adı Altın'da Türkiye milletine yapmadığınız kötülük kalmadı 11 2 Yanıtla
  • palulu: GEZİ PARKI olaylarında sokağa dökülenler CUMHURIYET gazetesi simdi diyorki PEYGAMBER EFENDIMIZLE dalga geçmek basın ozgurlugudur. hani simdi nerdesiniz gelseniz sokaga dokulsek cumhuriyet gazetesine girip yikip yaksakya 2 tane agac icin ulkeyi karistirmayi isine geldigi zaman ALLAH ALLAH demeyi biliyorsunuz israil alevileri dininizle dalga geciliyor nerdesiniz.. 5 7 Yanıtla
  • Zaza musa bingöl: İşte buyüzden Erdoğan .. Eyyy cumhuriyet gazetesi denen tezek bu ülkede rahat dolaşamıyacaksınız kuaşi kardeşler hep ensenizde olacak ... 8 4 Yanıtla
  • çare: yayınlayacağım dedikten sonra yayınlamamak onların niyetlerini ve zihniyetlerini kapatmaz. . bulutlu günde güneş yoktur demek gibi bir şey olur bu. . şeytanın basın yayın organı. ne olacak. . . . . . bittiniz siz bittiniz. . şimdi pire oldunuz. . . . 9 2 Yanıtla
  • ABDÜLKERİM: Yazık yahu ne yazık bu gazete ne yapmak istiyor. CUMHURİYET'inde ismini kirletiyorlar. Zaten öküz altında buzağı aranırken şu gazetenin yaptığına bakın, kim kimin değerleriyle oynarsa saygı kalmamıştır ortada sevgili peygamberimize hakaret etmek nedir yahu, bu ülkede bebekler katledildi 40. 000 kişi terörden öldü neredeydi avrupa, fransa pkk'yı desdeklemiyormuydu. Akıllı olalım provakosyonlara gelmeyelim. O dergi katledilen bebekleri koymuşmuydu ilk sayfasına, sana ne oluyor gazete. . . 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement