Dadaloğlu Şenlikleri Panel ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Dadaloğlu Şenlikleri Panel ile Başladı

Dadaloğlu Şenlikleri Panel ile Başladı

Kayseri'nin 15.Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği 'Tarihte Avşarlar' konulu panelle başladı.

06.09.2014 17:08  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 25.Ulusal 15.Uluslararası Dadaloğlu geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği 'Tarihte Avşarlar' konulu panelle başladı.

Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen panele MHP Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Abdulkadir Yuvalı, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Tuncay İlci ve Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Aksoy konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dadaloğlu Dernek Başkanı Bekir Arık, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Avşarlık kültürünün önemine vurgu yapan Arık, Dadaloğlu şenliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. Dadaloğlu Vakfı Başkanı Fehmi Özhan ise, yapmış olduğu konuşmada Avşarlar arasındaki birlik ve beraberlik duygusunun önemine değindi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise Dadaloğlu şiirlerinin yazılış bakımından biraz Karacaoğlan'ı, birazda Köroğlu'nu hatırlattığını söyledi. 2 gün sürecek olan şenlikler hakkında bilgiler veren Durukan, Dadaloğlu Şenlikleri'nin Dadaloğlu'nun şiirleri gibi samimi ve içten bir program olacağının altını çizdi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Tarihte Avşarlar konulu panele geçildi. 25.Ulusal 15.Uluslararası Dadaloğlu geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği Pazar günü Dadaloğlu'nda düzenlenecek olan etkinliklerle sona erecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dadaloğlu Şenlikleri Panel ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement