Daha Temiz Bir Çevre İçin Çöp Topladılar - Son Dakika
Güncel

Daha Temiz Bir Çevre İçin Çöp Topladılar

Daha Temiz Bir Çevre İçin Çöp Topladılar

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 'Haydi Yapalım' sloganıyla her yaştan kişinin katılımıyla Sarıgerme ve İztuzu Plajı başta olmak üzere çevre ve kıyı temizliği yapıldı.

10.05.2015 11:51

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 'Haydi Yapalım' sloganıyla her yaştan kişinin katılımıyla Sarıgerme ve İztuzu Plajı başta olmak üzere çevre ve kıyı temizliği yapıldı.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi Çevre Grubu'nun öncülüğündeki temizlik çalışmasına CHP Ortaca İlçe Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda kişi destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan, aralarında CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'in de bulunduğu grup, eldivenleri takıp, çevredeki çöpleri topladı. Temizlik çalışması cadde ve ara sokaklarda da devam etti. Daha sonra temizlik çalışması için Sarıgerme Mahallesi, denizden de teknelerle İztuzu Plajı'na geçildi. Gün boyu devam eden temizlik çalışmasında meşrubat şişelerinden ayakkabıya, plastik sandalyeden battaniyeye kadar 5 traktör römorku dolusu çöp toplandı.

"HEDEF DAHA YEŞİL VE TEMİZ ORTACA"

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, etkinlikteki konuşmasında 2008 yılında Estonya'da başlatılan 'Let's Do It' (Haydi Yapalım) hareketi kapsamında temizlik çalışması yaptıklarını belirtirken, şöyle dedi:

"Belediye olarak her zaman yeşil ve temiz bir Ortaca ilkesiyle çalışıyoruz. Çevremize duyarlıyız. Ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak, imkanları seferber ederek temiz bir Ortaca için çalışmakta. Vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin daha da bilinçlenmesi için bu organizasyonu düzenledik. İlçemizin farklı noktalarını gün boyu temizlik gönülleriyle temizledik. Bugünden itibaren büyüklerimiz çocukları, çocuklarda büyüklerini yere çöp atıldığı zaman uyaracak. İnşallah bu proje ilçemiz için hayırlı olur."

Etkinlik katılımcılara çeşitli yiyecek ve içecek ikramı, Ortaca Giyim Pazarı alanındaki yerel sanatçıların verdiği konser ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi. - Ortacamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daha Temiz Bir Çevre İçin Çöp Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement