Damt Hayat Kurtarıyor - Son Dakika
Güncel

Damt Hayat Kurtarıyor

400 olaya müdahale ederek zor durumda kalan vatandaşlara yardım elini uzatan Antalya OSB Doğal Afetlere Müdahale Timi (DAMT) başarılı çalışmaları ve ekip yapısı ile dikkat çekiyor.

03.11.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönüllü olarak hizmet veren tim üyeleri Türkiye'nin her hangi bir yerinde meydana gelecek afetlerde dahi görev alacak seviyeye ulaştı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) eski Başkanı Çetin Osman Budak'ın talimatı ile 2012 yılında Türkiye'deki OSB'ler içerisinde ilk kez kurulan Doğal Afetlere Müdahale Timi (DAMT), bu güne kadar Antalya OSB ve civarında meydana gelen birçok olaya müdahale ederek hayati öneme sahip bir sorumluluğu başarıyla yerine getirdi. Halen ülke genelinde bir örneği bulunmayan 15 kişilik tim bünyesinde 4 mühendis ve 2 tekniker görev alıyor. 7 üyesi profesyonel dalgıç olan timin tamamı gönüllü olarak çalışıyor.

HER TÜRLÜ OLAYDA GÖREV ALIYORLAR

DAMT'ın deprem, sel, su baskını gibi özellikle Antalya OSB bünyesinde meydana gelebilecek doğal afetlere müdahale etmesi amacıyla kurulduğunu belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "Ancak Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) alınan eğitimler sonrasında DAMT yeteneklerini geliştirerek iş ve trafik kazalarında da müdahale edebilir hale gelmiştir. Timimiz itfaiye ekibimizle birlikte yangın, trafik kazası, iş kazası, arama-kurtarma faaliyetleri, toplumsal olaylar gibi alanlarda başarıyla görev almaktadır" dedi.

4 MÜHENDİS 2 TEKNİKER

Tim üyelerinin gönüllü olarak ekibe dahil olduklarını ve eğitim düzeyleri ile dikkat çektiklerini ifade eden Bahar, "Arama-kurtarma timinde mesleği itfaiyecilik olan 4 personel bulunmaktadır. 15 kişilik DAMT'ın diğer 11 üyesi farklı meslek ve akademik kariyerleri olan Antalya OSB personeli gönüllülerinden oluşmaktadır. Timimizin Başkanı aynı zamanda tecrübeli bir itfaiyeci ve arama-kurtarmacı olan Bölge Müdürümüz İlhan Metin'dir. Görevlendirmelerimiz, meydana gelen olayın türü ve kapsamına göre değişmektedir. Olaya göre Tim Başkanımız tarafından farklı görevlendirmelerde yapılabilmektedir. Asıl olan mevcut olaya en hızlı ve en sağlıklı şekilde müdahale edebilmektir" şeklinde konuştu.

400 OLAYA ANINDA MÜDAHALE

Timin kurulduğu tarihten bu yana yaklaşık 400 olaya müdahale ettiğini ve her ay düzenli olarak tatbikat yaparak 7/24 hazır olduğunu aktaran Bahar, "Ekibimiz meydana gelen yangın, trafik ve iş kazalarına, su baskını gibi her türlü doğal afete anında müdahale etmiş, zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmıştır. DAMT tamamen gönüllük esasına göre oluşturulduğu için, her bir üyemiz olaylara müdahale ederken muazzam bir özveri göstermektedir. Eğitime olan aşkı hiç eksilmeyen DAMT, KBRN (Kimyasal-Biyolojik-Radyasyon-Nükleer) eğitimi için Afyon AFAD ile irtibata geçmiştir. DAMT'ın muhtelif kurtarma konularında da eğitim alması ve ortak çalışma yapılması için Ocak ayında AKUT ile işbirliği düzenlemelerine ilişkin protokol imzalanmıştır. Tüm bu gelişmelerin ardından timimiz Türkiye'nin her hangi bir yerinde yaşanacak afetlere müdahale edebilecek yeterliliğe kavuşmuştur" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement