Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi, Bursa Temsil Edecek - Son Dakika
Güncel

Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi, Bursa Temsil Edecek

Danone Uluslar Kupası Dünya Finali\'nde Türkiye\'yi, Bursa Temsil Edecek

Türkiye'nin tüm illerinden katılan 96 takımdaki yaklaşık 1200 çocuğun çocuğun mücadele ettiği, Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği 14-18 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti.

22.04.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'daki Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi, Bursa temsil edecek
Türkiye'nin tüm illerinden katılan 96 takımdaki yaklaşık 1200 çocuğun çocuğun mücadele ettiği, Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği 14-18 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti. Dört gün süren müsabakalar sonucunda birinci gelen Bursa Rahmiye Malcıoğlu Orta Okulu, Kasım ayında Brezilya'da düzenlenecek 2014 Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. 2014 Dünya Kupası'nının hemen ardından Sao Paolo'da gerçekleştirilecek Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde efsanevi futbolcularla aynı sahalara ayak basacak.

Danone'nin dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından, milyonlarca çocuğu spora teşvik ederek, onların sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve yeni nesil sporcuların yetişmesine destek olmak hedefiyle 2000'den beri düzenlediği Danone Uluslar Kupası'nın Türkiye ayağındaki Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nin final karşılaşmaları Antalya'da gerçekleşti.

18 Nisan'da gerçekleştirilen final maçında Bursa Rahmiye Malcıoğlu Orta Okulu ve İstanbul Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu karşılaştı. 40 dakikalık mücadelenin ardından final maçını kazanan 3-2 kazanan Bursa Rahmiye Malcıoğlu Orta Okulu, şampiyonluk kupasını kaldırmanın ve Kasım'da Brezilya, Sao Paolo'da düzenlenecek olan 2014 Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşadı. Dünya Kupası'nının hemen ardından Sao Paolo'da gerçekleştirilecek Dünya Finali'nde minikler efsanevi futbolcularla aynı sahalarda top koşturacak.

Ayrıca Fair Play kurallarına uygun olarak turnuvayı tamamlayan Antalya Mecdude Başakıncı Orta Okulu Fair Play kupasının sahibi oldu. Fair Play özel ödülünü ise turnuvanın ilk gününden beri gösterdikleri FairPlay davranışlarıyla, "Hakkari Geçitli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu" aldı. Minik sporcular Adidas'tan eşofman takımı kazandı.

Kıyasıya ama fair play'den ödün vermeden mücadele ettiler

Türkiye'nin tüm illerinden organizasyona katılan on binlerce çocuk arasından İl Birinciliklerinde dereceye girip, Türkiye Birinciliği'ne katılmaya hak kazanan 96 futbol takımı Emirhan Football Center'da düzenlenen turnuvada mücadele etti.

4 gün süren müsabakalarda 11-12 yaş grubundaki minik sporcular, centilmence futbol oynayarak birincilik için top koşturdular. Adidas ve Yurtiçi Kargo'nun da destek verdiği organizasyonun Final maçını birçok öğrenci de tribünden büyük bir ilgi ile izledi.

Birinci gelen takıma kupasını veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu tüm Türkiye'den çok yetenekli çocukların mücadele ettiği turnuvaları keyifle izlediğini ve birinci olabilmek için kıyasıya ama "fair play"den ödün vermeden oynayan tüm çocukları tebrik ettiğini söyledi. Fairplay ödülünü kazanan takıma ödülünü Danone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Adnan Çavul ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi.
Danone Uluslar Kupası'nın hamiliğini Zinedine Zidane üstleniyor

2000 yılında başlayan ve hamiliğini efsanevi futbolcu Zinedine Zidane'ın üstlendiği Danone Uluslar Kupası'na her yıl dünya çapında 30'dan fazla ülkeden iki buçuk milyona yakın çocuk katılıyor.

"Hayallerinize İnanın!" sloganıyla dünya çocuklarını kucaklayan bu büyük organizasyon, farklı kültürleri bir araya getirerek, çocukların saygı ve sevgi çerçevesinde, centilmence futbol oynayabilecekleri bir turnuva ortamı yaratıyor.

Danone Türkiye'nin sağlıklı ve güvenli gıda seçenekleri sunmanın yanı sıra, "Türkiye'nin Gülümseyen Geleceği" temalı sosyal sorumluluk programı kapsamında yürüttüğü organizasyon çocukları spora teşvik etmenin ötesinde, sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve doğru beslenme alışkanlıkları edinmesini de destekliyor.

Danone Türkiye'nin, 81 ilden ve K.K.T.C.'den 11-12 yaş grubundaki on binlerce çocuğu spora teşvik ederek, onların sağlıklı fiziksel gelişimlerine ve yeni nesil sporcuların gelişmesine destek olmayı hedeflediği Danone Uluslar Kupası'nın Türkiye ayağı 2003 yılından bu yana, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve 2011 yılından bu yana T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde, "Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği" adı altında düzenleniyor.

Daha sağlıklı nesiller yetişmesine yönelik olarak yürütülen ve çocukları spora ve takımdaşlığa yöneltmeyi hedefleyen bu büyük futbol organizasyonuna şimdiye kadar aralarında Salih Uçan, Aydın Yılmaz, Recep Niyaz, Necip Uysal gibi günümüzün birçok başarılı futbolcularının da bulunduğu yaklaşık 1 milyon çocuk katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Danone Uluslar Kupası Dünya Finali'nde Türkiye'yi, Bursa Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement