Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi" Açıldı

Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi" Açıldı

Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Çamaş: "İnanıyorum ki Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler, buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek"

11.06.2014 14:28

İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle Darüşşafaka Cemiyetince kurulan Türkiye'nin lise düzeyindeki "ilk" tekno-girişimcilik merkezi açıldı.

Maslak'taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, mevcut durumda sadece yenilikçi fikirlere sahip ülkelerin uluslararası arenada söz sahibi olabildiğini söyledi.

Merkezin ülkedeki büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Çamaş, şöyle devam etti:

"Ortaokuldan başlayarak öğrencilerin yenilikçi düşünceler geliştirmelerine ve meslek seçimlerine yön verecek merkezde, ilk eğitimi alan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz, çok ilginç fikirler ortaya koydu. İnanıyorum ki Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler, buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek."

"Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi", öğrencilerin çevre, elektronik, yazılım, mekatronik, robotik ve haberleşme alanlarında teknolojik bilgi birikimlerini artırarak, girişimcilik yönlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Öğrencileri iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturarak, teknoloji alanında kendi işlerini kurabilecek yetkinliği kazandırmayı hedefleyen merkez, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında diğer devlet okulları ve özel okulların öğrencilerinin de kullanımına açılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement