Davutoğlu'ndan Biden'a Sitemli Irak Mesajı - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Biden'a Sitemli Irak Mesajı

Atlantik Konseyi'nde konuşan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden'a sitem ederek, "Kimse bize 'siz Ankara'da oturun, Irak'taki enerji kaynakları atıl kalsın' diyemez" dedi

23.11.2014 09:33  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin kapanış oturumunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin çevresindeki enerji akışına seyirci olamayacağını söyledi.

BIDEN'A BAKARAK KONUŞTU: KİMSE BİZE 'SİZ ANKARA'DA OTURUN' DİYEMEZ

Başbakan Davutoğlu, Irak'taki enerjinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması ve Türkiye tarafından kullanılmasının Irak Merkezi Hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimi'nin çıkarına olduğunu belirtirken, ABD'nin bunu engelleyici tutumuna sitem etti. Kürsüden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a bakarak konuşan Davutoğlu, "Kimse bize 'siz Ankara'da oturun, Irak'taki enerji kaynakları atıl kalsın, anlaşma da yapmayın, aralarındaki anlaşmazlık 50 yıl sürse de bekleyin' diyemez. Biz Irak anayasasına sadık kalarak, taraflarla diyalogu sürdürerek mutlaka Irak'taki enerji kaynaklarının uluslararası arzı konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ÇATIŞMA OLURSA KAZANAN OLMAZ"

"İpek Yolu gibi bir enerji yolu peşindeyiz" diyen Davutoğlu, barış ve güven için bir 'enerji hub'ı olmak istediklerini belirtti. Irak'taki bütün taraflara çağrıda bulunan Davutoğlu, "Gelin Irak'ı el birliğiyle bir kriz ülkesi olmaktan çıkarıp yükselen bir ekonomi haline dönüştürelim" dedi. Davutoğlu, enerjinin çatışma aracı olarak kullanılmasının kazanan tarafının olmayacağını vurgulayarak, "Eğer enerjiyi çatışma aracı olarak kullanacak olursak bunun kazanan tarafı olmaz" diye konuştu.

RUM YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kıbrıs'ın enerji kaynakları konusunda da Rum Yönetimi'ne çağrıda bulundu: "Enerji kaynaklarını monopolize ederek, tek taraflı olarak dünya piyasalarına sunmak isterlerse biz de aynı yerde araştırma yapar, aynı hakkı kullanırız. Ama birlikte oturulur konuşulursa Kıbrıs'da aynen Irak gibi yükselen ülke haline gelir. Hemen barış. Hiç kimse enerjiyi bir silah gibi kullanmasın."

BIDEN: RUSYA OYUNU DOĞRU OYNASIN

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, tek kaynaklı enerjinin Avrupa için büyük problem teşkil ettiğini belirterek, "Enerji güvenliğini sağlamak için Avrupa kendi kaynaklarını daha da çeşitlendirmeli. Rusya yine oyuncu olsun ama oyunu kurallarına uygun oynasın" dedi. Türkiye'nin enerji potansiyelini yerine getirebilmesi için ABD'nin de elinden geleni yapmaya hazır olduğuna dikkat çeken Biden, "Enerjiyi işbirliği aracı olarak düşünmeliyiz, ayrılma aracı olarak değil" diye konuştu.

Davutoğlu\'ndan Biden\'a Sitemli Irak Mesajı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Biden'a Sitemli Irak Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Remzi hür: Mardinli defol git ıraka bölücü herif burası insan olanları barındıran kutsal topraklar 2 0 Yanıtla
  • papa: Meeeeeee demeyin artık türk gibi dik durun 1 1 Yanıtla
  • Remzi hür: Şu şapşaldan başbakan oldu ya benden filozof olur vallahi 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement