Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi

Davutoğlu\'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi

İSTİB Başkanı Kopuz: "Sayın Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'ye çok büyük hizmetler verdi.

22.08.2014 17:33

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dış politikada gösterdiği kararlılığı, ekonomi alanında da göstereceğine inandığını ifade etti.

İSTİB Başkanı Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa adayı gösterilmesinin isabetli bir karar olduğunu kaydetti.

İş dünyası olarak Davutoğlu'na tam destek verdiklerini belirten Kopuz, "Sayın Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'ye çok büyük hizmetler verdi. Bilgisi, görgüsü, tavrı ve kararlılığı ile rüştünü ispat etti. Dış politikada gösterdiği kararlılığı, ekonomi alanında da göstereceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği önemli akademisyenlerden biri olduğunu ve siyasete girdikten sonra sahip olduğu bilgi birikimini ülkesinin hizmetine sunduğunu anlatan Kopuz, "Sayın Davutoğlu, bakanlığı sırasında Türkiye'nin dış politikasında devrim yapmıştır. Türkiye'nin eskinin pısırık, sürekli söz dinleyen, horlanan ve hatta azarlanan dış politika anlayışından atak, milli menfaatlerini cesaretle savunan, politika üreten, kararlı ve sözü dinlenen bir dış politika anlayışına geçmesinde baş rol oynamıştır. Bu anlayış değişikliği sayesinde, Türk dış politikası şu anda kararlılık üzerine aksiyon üretmektedir. Hem bölgesinde, hem de dünyada giderek güçlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Kopuz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de Davutoğlu'nun Başbakan olarak etkili ve kararlı hareket edeceğine inandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Sayın Davutoğlu'nun ekonomi alanında yapılan reformları sürdüreceğine, reel ekonomiyi ve üreteni destekleyecek çalışmalara imza atacağına güvenimiz tamdır. Ülke olarak aylardan beri bir seçim maratonu içindeyiz. Bir an önce bu maratonu sonlandırarak, işimize gücümüze odaklanmamız gerekiyor. Sayın Davutoğlu'ndan, seçilir seçilmez ekonomiyi önde tutan hamleler bekliyoruz. Davutoğlu'nun adaylığı konusunda tüm partisinin karar birliği içinde olması da çok önemli. Başbakan seçileceği herkesin malumu. Hayırlı uğurlu olsun. Sonuna kadar destekliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı Gösterilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement