Davutoğlu'nun Akrabası Taşkent'e İş Sahası İstedi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'nun Akrabası Taşkent'e İş Sahası İstedi

Davutoğlu\'nun Akrabası Taşkent\'e İş Sahası İstedi

AK Parti Genel Başkan adaylığı açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Manavgat'ta yaşayan akrabası Mustafa Gayretli, Taşkent'te yeni iş sahalarının kurulması için kendisinden destek istedi.

23.08.2014 13:56

AK Parti Genel Başkanlığına aday olarak ismi açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Manavgat ilçesinde yaşayan akrabası Mustafa Gayretli, Davutoğlu'ndan göçün önlenmesi için memleketi Taşkent'te yeni iş sahaları kurulmasını beklediklerini söyledi.

Manavgat'ta ticaretle uğraşan Gayretli, gazetecilere yaptığı açıklamada; oğlunun, Davutoğlu'nun halasının torunu ile evli olduğunu ifade etti.

Davutoğlu ile çocukluklarının beraber geçtiğini belirten Gayretli, şöyle konuştu:

"Ben ondan 7 yaş büyüğüm ama beraber büyüdük. Davutoğlu, Taşkent'te Davutlar sülalesindedir. Köyde ailesine ait Davutlar Odası vardı. Yani asil bir aileden geliyor. Çok zeki ve kültürlü bir insandı. Konuşmaları, duruşu, yaşam tarzı, mütevazılığı ile çok başarılı bir insandı. Annesi Memnune Hanım 4 yaşındayken ölünce, anneannesi ve babaannesi büyüttü. Babası Mehmet amca, ikinci evliliğini yaptıktan sonra İstanbul'a göç etti ve orada ticarete atıldı. Ahmet bey de Taşkent'i çok severdi. Her zaman bayramlarda ve yaz dönemlerinde Taşkent'e gelirdi. Taşkent'e geldiği zaman, onlar bize gelir, biz onlara gider görüşürdük. Kendisiyle birçok defa piknik yaptık. Birçok anılarımız oldu. En son 30 Mart seçimleri öncesinde 21 Şubat 2014 tarihinde Ahmet bey seçim çalışmaları için Manavgat'a gelmişti. O zaman da mağazamızı ziyaret ederek, yaklaşık bir saat hasbıhal etmiştik."

"O zaman siyasete gireceğini anlamıştık"

1996'da yaşadıkları bir olayı da gazetecilerle paylaşan Gayretli, Davutoğlu'nun Taşkent'i ziyaretinde hakim ve savcı arkadaşlarıyla görüşmek istediğini söyledi. O gün Ahmet Davutoğlu'nun Abdullah Gül ile telefon görüşmesi yapacağını söylediğini aktaran Gayretli, "O zamanlar Abdullah Gül, Refahyol Hükümeti döneminde devlet bakanıydı. Daha sonra aramıza katılmış, 25-30 kişilik grupla sohbet etmiştik. O zaman siyasete gireceğini anlamıştık" diye konuştu.

Gayretli, Ahmet Davutoğlu'nun isminin açıklanmasıyla ailecek çok sevindiklerini dile getirerek "O an çok gururlandık. Taşkentimiz, Konyamız için gurur kaynağı oldu. İnşallah memleketimize, milletimize hayırlı olur" dedi.

Davutoğlu'nun başbakan olduktan sonra ilk ziyareti Taşkent'e yapmasını beklediklerini anlatan Gayretli, ilçeye geldiği zaman kendisine "Hayırlı olsun" diyeceklerini ifade etti.

Bakanlık yaptığı dönemde Davutoğlu'nun Taşkent'e çok önem verdiğini ve birçok yatırım yapıldığını da vurgulayan Gayretli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık başbakan olarak Taşkentimize daha da fazla önem vereceğini düşünüyoruz. Biliyorsunuz genellikle küçük yerleşim yerlerinden büyük şehirlere doğru göçler yaşanıyor. Göçten dolayı Taşkent'te de genç nüfus kalmıyor. Sayın Başbakanımızdan Taşkent'te iş sahası açmasını istiyoruz. Gençlerimize iş imkanları sağlanabilir. Örneğin bir fabrika kurulsa gençlerimiz iş imkanı bulur ve göçün önüne geçilebilir." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'nun Akrabası Taşkent'e İş Sahası İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement