Davutoğlu'nun Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'nun Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu Ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yerinde ziyarette bulunduğu Süleyman Şah Türbesi'nde dua etti, sınırda nöbet tutan uzman çavuşun annesi ve nişanlısıyla telefonla konuştu.

10.05.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yerinde ziyarette bulunduğu Süleyman Şah Türbesi'nde dua etti, sınırda nöbet tutan uzman çavuşun annesi ve nişanlısıyla telefonla konuştu.

Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeni yerine yaptığı ziyaretin görüntülerini paylaştı.

Buna göre, Davutoğlu, beraberinde Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile karayoluyla karakola geldi.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında karakol alanına geçen Davutoğlu'nu, bir subay, "Aziz Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgesinde korumakla görevli birliğim, vatan ve millet uğruna seve seve canını vermeye hazırdır Sayın Başbakanım" ifadeleriyle karşıladı.

Başbakan Davutoğlu, subaya teşekkür ettikten sonra tören mangasını selamladı.

Karakolda görevli askerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu, karakol hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı.

Süleyman Şah ve türbeye ilişkin bilginin olduğu levhayı okuyan Davutoğlu, daha sonra türbeye geçti. Burada okunan duaya, beraberindeki Orgeneral Akar ve bakanlarla eşlik eden Davutoğlu, duanın sonunda, "Alllah ordumuzu muzaffer eylesin her yerde" dedi. Beraberindekiler Davutoğlu'na "Amin" diyerek karşılık verdi.

Nöbetteki askerin annesini aradı

Süleyman Şah ve iki muhafızının sandukası başında dua eden Davutoğlu, daha sonra, türbenin bulunduğu alandan dürbünle sınırın karşı tarafına bakarak, incelemede bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'dan yeni yapılacak Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu projesine ilişkin bilgi alan Davutoğlu, karakolda görev yapan askerlerle sohbet etti.

Nöbet tutan bir uzman çavuşla sohbet eden Davutoğlu, askere, "Hududun en önündeki askersin, bu büyük bir şeref, Allah kolaylık versin. Gözünüz daima açık, siz buradayken bizim de Ankara'da, tüm Türkiye'de gönlümüz rahat. Allah sizleri muhafaza eylesin" dedi.

Daha sonra söz konusu askerin annesine telefon eden Başbakan Davutoğlu, kendisini tanıtarak askerin annesinin Anneler Günü'nü kutladı.

"Geleneğimizde gelinler önemlidir"

Askerin annesinden "Şoke oldum, kusura bakmayın, cevap veremedim" yanıtını alan Davutoğlu ve çevresindekiler güldü. Oğlunun yanında, sınırda olduğunu söyleyen Davutoğlu, nöbet tutan askere telefonu uzatarak "Anneler Günü'nü kutlamasını" istedi.

Davutoğlu, "Bütün askerlerimizin anneleri adına sizi arıyoruz. Recep de bütün Mehmetçikleri temsil ediyor. Anneler Günü'nüz kutlu olsun. Sağlam bir yiğit yetiştirmişsiniz, helal sütle. Maşallah burada dimdik vatanı bekliyor. Tebrik ediyoruz, böyle bir yiğit yetiştirdiğiniz için ama nişanlıymış, inşallah en kısa zamanda düğünü de yaparız" ifadesini kullandı.

Uzman çavuşa sorduktan sonra düğünün Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacağını öğrenen Davutoğlu, "Nasip, belki de geliveririz" dedi.

Uzman çavuşun annesine, gelininden memnun olup olmadığını soran Davutoğlu, "Çok memnunum" yanıtı alması üzerine, "Bizim geleneğimizde gelinler önemlidir. Allah sizlere hayırlı nesiller, bol bol torunlar nasip eylesin" diye konuştu.

"Allah sizlere de nasip eylesin" karşılığını alan Davutoğlu, "Amin, benim de bir oğlum var, inşallah" cevabını verdi.

"Sare Teyzen de doğumuna yardım eder"

Orgeneral Akar ve Bakan Yılmaz da uzman çavuşun annesinin Anneler Günü'nü kutladı.

Davutoğlu, "Allah millete, devlete zeval vermesin diye hep dua edin. Sınırın öbür tarafında insanlar huzursuz. Recep ve arkadaşları burada dimdik durduğu için bizim memleketimiz huzur içinde" dedi.

Daha sonra, nöbetçi uzman çavuşun nişanlısını da telefonla arayan Davutoğlu, uzman çavuşu nişanlısıyla konuşturdu.

Kurban Bayramı'nın ardından yapacakları düğünün, çift için hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, çifte hayırlı evlatlar temennisinde bulundu. "İnşallah hayırlı bir evlat nasip olursa Sare teyzen de doğumuna yardım eder, benim eşim. Oldu mu?" diye soran Davutoğlu, uzman çavuşun nişanlısından, "İnşallah, çok isterim" cevabını aldı.

Çocuklarla sohbet etti

Saygı Karakolu'nun çevresine ilişkin askeri yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, karakolun çevresinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan çocuklarla sohbet etti.

Çocuklara "Türkiye'yi sevip sevmediklerini" soran Davutoğlu, "Evet" yanıtını aldı. Davutoğlu, çocukların annelerinin de Anneler Günü'nü kutladı.

Türbeden ayrıldıktan sonra, vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, yaşlı bir adamın takdim ettiği çiçeği aldı, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, çocuklardan, annelerinin elini öpmelerini ve Anneler Günü'nü kutlamalarını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'nun Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement