Davutoğlu: Yeni Anayasa ile Sistemi Değiştirmeye Var Mısınız? (3) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Yeni Anayasa ile Sistemi Değiştirmeye Var Mısınız? (3)

Bartın'da KONUŞTU Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kastamonu mitinginin ardından helikopterle Bartın'a geçti.

01.05.2015 20:21

Bartın'da KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kastamonu mitinginin ardından helikopterle Bartın'a geçti. Bartın Şehir Stadı'na inen Başbakan Davutoğlu'nu Vali Seyfettin Azizoğlu karşıladı. Seçim otobüsü ile halkı selamlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting alanına gelen Davutoğlu, burada toplanan kalabalığa hitap etti.

GEZİCİLER TAKSİM MEYDANI'NA ÇIKMAYA ÇALIŞTI

1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşanan olayları değerlendiren Davutoğlu, "Bugün 1 Mayıs bir çok yerde gayet barışçıl bir şekilde kutlanırken bazı vandallar, 2 sene önce İstanbul'un altını üstüne getirmeye çalışan Gezicilerden bir kısmı Taksim Meydanı'na çıkmaya çalıştı. Biz bir daha bu vandallara bu meydanı bırakır mıyız? Siz bu vandallara meydanı bırakacak olan ya da tahrik eden CHP'ye, HDP'ye izin verir misiniz?"

dedi.

CHP VE HDP BAYRAKLARI YAN YANA

Taksim'de kamu düzenini korumaya çalışan emniyet güçlerine teşekkür eden Davutoğlu, şöyle dedi: "Emniyet güçlerimiz kamu düzeninden taviz vermediler. Yalnız öyle resimler var ki; CHP ve HDP bayrakları yan yana. Marjinal bazı sol gruplarla terör grupları yan yana. Bir CHP milletvekili polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde aynı kategoride anarız. CHP, bugünkü tabloyla HDP ile girdiği işbirliğini açıkca ortaya koymuştur. CHP'nin, DHKP-C örgütüyle özellikle Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği de açıktır. Biz sol marjinal örgütlerle, bölücülerle işbirliği yapan CHP'ye izin verir miyiz? CHP ve HDP bu şekilde işbirliği yaparken ülkemizin birliğini, beraberliğini tehdit eden örgütlere bu meydanları bırakır mıyız?"

BU ÜLKEYİ VANDALLARA BIRAKMAYIZ

6-7 Ekim olayları olduğunda yine ölümlere yol açan tahrikler olduğuna işaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz o zaman 'iç güvenlik reformu, özgürlüklerin korunması' paketini hazırladık. O zaman HDP milletvekilleri Meclis'e maskelerle geldiler. Bugün de 1 Mayıs'da İstanbul'da kaos çıkarmak isteyen, molotof kokteyli atan, maskelerle girmeye çalışanları koruyan da CHP İstanbul milletvekiliydi. Biz ülkemizdeki özgürlükleri korumaya kararlıyız. Herkes gösterilen yerde, gösterilen meydanda gösteri yapma hakkına sahiptir. Nasıl sizler barış içinde Bartın meydanını doldurdunuz. İsteyen herkes meydanlara çıkıp barış içinde gösteri yapabilir, propaganda yapabilir. Kim molotof kokteyli alırsa, kim yüzüne maske takarsa bilsin ki biz bu ülkeyi vandallara bırakmayız" ifadelerini kullandı.

KEMAL EFENDİ HAZİNEYİ BOŞALTACAK

CHP'yi, seçim vaatleri üzerinden de eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu verdiği sözden hemen çark eder ve hiçbir zaman da hesabı tutmaz. 'Ben hesap uzmanıyım' diyor. Ama maaşına ödemediği tazminat nedeniyle haciz geldi. Kendi maaşının hesabını bilmeyen adam 'hesap uzmanıyım' diyebilir mi? 2002'de bu hazine tam takırdı. Bu hazineyi kim doldurdu? 12 yılda biz hazineyi doldurduk. Şimdi Kemal efendi bu hazineyi boşaltacak. İzin verir misiniz? Kendi maaşını kontrol edemeyen bir adam devletin hazinesini kontrol edebilir mi?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından otobüsle şehir stadına hareket etti. Yolda vatandaşlara satranç takımı veren Davutoğlu, helikopterle kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Yeni Anayasa ile Sistemi Değiştirmeye Var Mısınız? (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement