Dbp İl Başkanı Hafize İpek, Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Dbp İl Başkanı Hafize İpek, Beraat Etti

Diyarbakırk'da terör örgütü propagandasından yargılanan DBP İl Başkanı Hafize İpek, beraat etti.

07.04.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırk'da terör örgütü propagandasından yargılanan DBP İl Başkanı Hafize İpek, beraat etti.

Diyarbakır'da 26 Ağustos günü Silvan ve Lice ilçelerinde yaşanan olayları protesto etmek için hayatı durdurma çağrısı yapan, çıkan olaylar nedeniyle 27 Ağustos günü gözaltına alınarak tutuklanan ve Kasım ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan DBP İl Başkanı Hafize İpek ve kepenk kapatmaları için esnafı tehdit ettikleri iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya nevruz etkinlikleri nedeniyle açılan soruşturmada tutuklanan Hafize İpek, tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılırken, tutuksuz 3 sanık ise katılmadı. Duruşmada ilk olarak hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından dava açılan Hafize İpek'e söz hakkı verildi. Hafize İpek ise, duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılmak istemediğini söyledi.

Daha sonra söz hakkı verilen Hafize İpek'in avukatı Keziban Yılmaz, müvekkilinin çağrısının tamamen ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, "Bu ifadelerin şiddet içermeyen masumane cümleler olduğu açıkça görülmektedir. Örgüt üyeliğinde örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmak gerekir. Talimat alıp, talimat vermek gerekir. Müvekkilim sivil toplum örgütleri ile birlikte bölge halklarına ilişkin taleplerini ortaya koymaktadır. Bu nedenle müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyoruz"dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, sanıklar Hafize İpek, Ahmet Balca, Celal Gidici ve Kerem Akdaş'ın beraatlerine karar verdi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dbp İl Başkanı Hafize İpek, Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement