Demirci'nin 40 Yıllık Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Demirci'nin 40 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

Demirci\'nin 40 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Demirci'nin 40 yıldır beklediği Demirci-Sındırgı yolunun asfaltlama işini gerçeğe dönüştürdü.

12.09.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolun yaklaşık 30 kilometrelik bir bölümünü kapsayan asfalt çalışmasına düzenlenen törenle start verildi. Demirci'nin 40 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu yolun önemini defalarca anlattılar, söz veren çok olmuş yapabilenlerden de yapamayanlardan da Allah razı olsun. Ama işte bu rüya gerçekleşiyor" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında ihalesini gerçekleştirdiği ancak Kamu İhale Kurumu'na yapılan itirazlar nedeniyle geciken asfalt ihalesinde, müjdeli haberin gelmesiyle birlikte il genelinde asfaltlama çalışmaları başladı. 2015 yılında bin 800 kilometre asfalt sözü ile yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci'nin 40 yıldır hayalini kurduğu Demirci- Sındırgı yolunun asfaltlama çalışmasına düzenlenen törenle start verdi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Muhtarlar Dairesi Başkanı Cem Çöllü, MHP Demirci İlçe Başkanı Ahmet Kırkaya, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, Demirci'nin 40 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğünü dile getirerek, "40 yıldır herkesin vaat edip yapamadığı bu yolu yapmak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e nasip oldu. Bu yolun avantajlarını çok yakın zamanda göreceğiz. Herkes bize soruyor, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün devletin bile yapamadığı bu işleri nasıl yapıyor? Arkadaşlar ehil ellerde iki kere iki beş eder, ehil olmayan ellerde iki kere iki üç eder. İşte Cengiz Ergün'ün farkı da budur" diye konuştu.

4 aylık gecikmeyi telafi edeceğiz

Demirci-Sındırgı yolunun ilçenin 40 yıllık hayali olduğunu ve bu hayli gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Asfaltlama programında Ocak ayında ihaleye çıktık. İhaleyi Mart ayında sonuçlandırdık. Ancak ihaleye katılan firmaların Kamu İhale kurumuna yapmış oldukları itirazlardan dolayı aradan geçen zaman kaybı ve 4 aylık gecikme ile çalışmamıza ancak bugün start verebiliyoruz. Manisa'nın genelinde bu sezon bin 800 kilometre asfalt yolu gerçekleştireceğiz. Böyle bir planlamayla yola çıktık, mevsim şartları ve hava şartları elverdiği müddetçe bizim elimizde olmayan bu 4 aylık gecikmenin arasını kapatıp yollarımızı yapmaya çalışacağız. Demirci ilçemizde de bu yaz için 107 km asfalt yol yapmayı planladık. Ancak 4 aylık bu itiraz süresinde geçen zamanı telafi edeceğiz" dedi.

Rüya gerçekleşiyor

Manisa'da 12 ayrı noktada asfalt çalışmasının başlayacağını söyleyen Başkan Ergün, "Demirci ilçemizde bu yolun önemini defalarca anlattılar, söz veren çok olmuş yapabilenlerden de yapamayanlardan da Allah razı olsun. Ama işte bu rüya gerçekleşiyor, ben fazla polemikten hoşlanan biri değilim, bir işi icra noktasında ve yaptığımı paylaşmayı seviyorum. Dün akşam Manisa'da Büyükşehir Belediyesinin toplantısı vardı Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk bugün buraya eşinin rahatsızlığı nedeniyle katılamayacağını söyledi. Gönül isterdi ki bugün burada olsun. Ancak daha önceki günlerde bu yol ile ilgili ifadelerine ve demeçlerine baktığımızda bu yolu yapamayacağımızı söylemiş. İsterdik ki bugün burada bu töreni kol kola birlikte yapsaydık. Ama sağlık olsun" ifadelerini kullandı.

Ayrım yapmadan hizmet etme gayretindeyiz

Hizmetin siyasetinin olmayacağını belirten Başkan Ergün,"A partisi, B partisi, C partisi olabiliriz. Ama sende hizmetini yap halk takdir etsin. Biz de elimizden geleni yapıp vatandaşın önüne koyalım. Günü gelince vatandaş gider oyuyla kimi takdir ettiğini gösterir kararını verir. Hizmet etmeyi böyle düşünmek lazım, benden olan olmayan gibi basit düşüncelerle hizmete mani olursak, hizmeti gerçekleştiremez bu ülkeyi bölünmeye götürürüz. Son süreçte ülkemizde yaşadıklarımızı buna örnek gösterebiliriz. Onun için gelin birlikte olalım ve hizmet yapalım. Dün akşam Büyükşehir Belediye meclisinde 10-12 aydır süregelen bir tartışma süresini bile sona erdirdik kararları oybirliğiyle aldık. Biz geldiğimiz günden beri onlar, bizler demeden 17 ilçemizin tamamına hizmet edelim dedik, demeye de devam ediyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur, bundan sonraki süreçte de daha büyük ve güzel hizmetleri hep beraber yaparız. Manisa Büyükşehir'in kuvvetiyle ayrım gayrım yapmadan, 17 ilçemizin hepsine hizmet etme gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

Hizmetler asfaltla sınırlı olmayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Demirci'de sadece asfalt çalışması yapmayacağını kaydeden Başkan Ergün, "MABEM kurslarımız Manisa'da büyük ilgi gördü. Geçen yıl bu kurslara katılan öğrencilerimiz yüzde 95 oranında başarılı oldu. Demirci ilçemizde de MABEM kurslarımızdan evlatlarımız yararlanacaklar, eğitimlerinde bu kurslarla başarılı olacaklar. Yine Muhtarlarımızdan gelen talepler var. Bunları MASKİ marifetiyle halletmeye çalışıyoruz. Bu yıl Demirci'de 40 bin metrekare parke taş döşemesi yapacağız ve tespit edilen yerlere yapmaya da devam edeceğiz. Yine köylerimizde yeni adıyla mahallelerimizde boyama ve badana işi yapıyoruz. Hayvan ahırlarına kadar buraları boyuyoruz. Çevreye güzellik katıyoruz. Mezarlık hizmetlerimiz başlıyor, mezarlıklarda düzenleme ve temizlemeleri yapıyoruz" dedi.

Gıda Bankası hizmete girecek

Manisa Belediyesi döneminde başlatılan Gıda Bankası uygulamasından da bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gıda Bankası uygulaması yakın zamanda Demirci'de de hizmete girecek. Yoksulu el açarak değil, onu köle ederek değil, rencide ederek değil, ihtiyacı olan vatandaşımız Gıda Bankası kartı almaya hak kazandığında, hiç kimseye danışmadan sormadan o gıda bankasına gidecek, ihtiyacını alıp çıkacak, bu kart yeterli olacak. Bizim anlayışımız bu" diye konuştu.

Otopark projesini Demirci'nin sahiplenmesi lazım

Demirci'de yapılması planlanan 227 araçlık kapalı otopark ve meydan projesini anlatan Başkan Ergün, "Bu projenin bu ay Demirci Belediye Meclisi'ne gelmesini sağladık. Önerge gerekli incelemeler yapılması için komisyona havale edildi. Komisyonun raporu önümüzdeki ayın başındaki meclis toplantısında gündeme gelecek ve bu proje yeniden görüşülecek. Bu projeyi Demirci'nin tamamının sahiplenmesi lazım. Demirci'ye yıllar sonra böyle geniş kapsamlı ve güzel bir projeyi kazandırma derdindeyiz. Gelin bir kez daha söylüyorum el ele verelim bu güzel projeyi de Demirci'mize kazandıralım. Gelin Demirci'de yaşayan erkek, kadın, çoluk çocuğun yararlanabileceği, ilçedeki çarşı merkezinde yaşanan araç parkı sorununu da çözerek bu projeyi birlikte hayata geçirelim ve Demircilinin şanına yakışır şekilde yapalım. Oranın arsasını versinler biz yaparız, hem de hemen yaparız, vermezlerse de öper başımıza koyarız, kararı Demircili vatandaşlar versin deriz" şeklinde konuştu.

Çalışmalar kurdele kesimiyle başladı

Demirci-Sındırgı yolunun yaklaşık 30 kilometrelik bölümünü kapsayacak asfalt çalışmasını kazasız belasız bitirilmesi temennisinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Demirci'de bu yolu 40 yıl sonra hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Emeği geçenlere, buna vesile olanlara tüm daire başkanlarıma ve çalışanlarıma teşekkür ediyor burada huzurunuzda hepsinden Allah razı olsun diyorum. İnşallah Demirci'mizde daha güzel hizmetlerin başlangıcında ve hizmete alınmasında yine birlikte olacağız" dedi. Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek Demirci-Sındırgı yolu asfalt çalışmasına start verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demirci'nin 40 Yıllık Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement