Demirtaş: Bayrak İşi Provası Yapılmış Eylemdi - Son Dakika
Politika

Demirtaş: Bayrak İşi Provası Yapılmış Eylemdi

Demirtaş: Bayrak İşi Provası Yapılmış Eylemdi

BDP'li Demirtaş, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyarette Diyarbakır'da indirilen Türk bayrağıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

13.06.2014 08:39  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş dün kendisini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesi hakkında "Provası yapılmış bir eylem olduğunu düşünüyoruz" bilgisini verdi.

İNDİRİLEN BAYRAĞI DA KONUŞTULAR

Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı" başlıklı görüşmeler dizisi kapsamında dün HDP Eşgenel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyaretin gündem maddelerinden biri de Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesiydi.

DEMİRTAŞ: KABUL EDİLEMEZ

Edinilen bilgilere göre Demirtaş, Türk bayrağının indirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve eylemi hangi gerekçeyle olursa olsun "Kabul edilemez" bulduklarını vurguladı.

"SALDIRI PROVA EDİLMİŞ"

Demirtaş’ın "Eylemin oluş şekli incelendiğinde büyük bir provokasyon girişimi olduğu görülüyor. Biz de incelemelerimizi sürdürüyoruz. Yakında kamuoyuna dönük bir açıklama yapacağız. İlk izlenimimiz Türk bayrağına yönelik saldırının prova edilmiş olabileceği yönünde. Çünkü hiçbir engellemeyle karşılaşmadan ve çok kısa bir sürede bayrak direğine çıkıyor, iniyor" dediği öğrenildi.

İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Görüşmede HDP tarafının, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecindeki tavrına yönelik de eleştirisi oldu. HDP Eşgenel Başkanları Tuncel ve Kürkçü’nün “O dönemde sizi ziyaret etmiş ancak sonuç alamamıştık. Oysa o süreçte ortak bir noktada buluşulabilmiş olsaydı İstanbul kazanılırdı. İstanbul’da sağlanan mutabakat diğer kentlerdeki seçim sonuçlarını da etkilerdi” dedikleri belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Demirtaş: Bayrak İşi Provası Yapılmış Eylemdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ccc: kılıçdaroğlu'nun kimlerle ne iş çevirdiği bu karede belli oluoyr. yoruma gerek yok atatürkçü chp liler bakın bunada bir yorum yapın bakalım 15 15 Yanıtla
  • Hakan: AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNİ HA AKP HA CHP YADA BARIŞTAN UZAK HDP MİDİR BDP MİDİR NEDİR ,, NU GÜNLERE KALDIK HİÇ BİRİ BİR İŞE YARAMIYORRRRRRRRRRRR 13 4 Yanıtla
  • ali korkmaz: yaw bayrak indrme hepsi bahane bakın ışıda bayrak indirmişler türkleri rehin almışlar hani bu faşist ülkücler nerde niye ses cıkmiyor onlardan bunalrı derdi bayrak felan değil hepsi faşist trolar .. Kendi memleketinde kalkar sıkıysa bayrak indr eee bide başka yerde söyle bakim bakim söyliye bilionmu .. bakın ışıda bayrak yok yürk konsoluğuna saldırı bir suru kişi türkmen ölu kaciyor 80 kişi türk rehin onlarda sağmı ölumu kimse bilmiyor .. eee ülkü ocaklrı nerdesinizz .. buda mı dicle budamı kürt nerdesiniz trolar .. 10 5 Yanıtla
  • EFE: ULAN KONYALI SALAHI İŞKEMBEDEN SALAMA ER MEYDANI DELİ KANLI OLAN DİYARBAKIR MEYDANINDA ÇIKAR TÜRK BAYRAHI SALAR VE BU KÖPEKLERE OY VERMEZ GERİ ZEKALI 0 0 Yanıtla

Advertisement