Demirtaş, ABD'ye Sık Ziyaretinin Nedenini Anlattı: Bizi Bizden Dinlesinler - Son Dakika
Dünya

Demirtaş, ABD'ye Sık Ziyaretinin Nedenini Anlattı: Bizi Bizden Dinlesinler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmesiyle ilgili "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur" dedi.

01.05.2016 09:21  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin ABD Temsilciliği ve Washington merkezli düşünce kuruluşu Kürt Politikası Araştırma Merkezi'nin beraber düzenledikleri, "Demokratik Özerklik ve Öz Yönetim Yoluyla Ortak Yaşam: Kürt Vakası" başlıklı konferansa katılmak için geldiği ABD başkentinde Amerikan Yönetimi'yle üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmelerini ise "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur. Yoksa biz sorunların çözümünü Washington'a havale etmiş değiliz. Ne demokratikleşme sorununu ne de Kürt sorununu" dedi.

ÜST DÜZEY BULUŞMA

Demirtaş'a TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy da eşlik etti. HDP'nin ABD Temsilcisi Mehmet Yüksel'in de katıldığı heyet, önce ABD Dışişleri'nde halen bakanlığın en üst düzey kariyer diplomatı olan Müsteşar Kristie Kenney ve yakında Ankara'da ABD Büyükelçisi John Bass'in yardımcılığını üstlenecek Phil Kosnett ile bir araya geldi.

GÖRÜŞMELERDE TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER AĞIRLIKLI YER TUTTU

Bakanlıktaki görüşmenin ardından ise heyet aynı gün Beyaz Saray'da Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu direktör Charles Kupchan ile Türkiye'yi içine alan bölgeden sorumlu Mark Shapiro'yla görüştü. Görüşmelerde Türkiye'deki gelişmeler ağırlıklı yer tuttu. Demokratikleşme, çözüm sürecine dönüş, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi konularda her iki taraf görüşlerini dile getirdi.

HDP kaynakları, toplantılarda Suriye'deki durum başta olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını ifade etti. Demirtaş, cumartesi günü kentten ayrılmadan önce Kürt konferansında da "Türkiye'nin Kürtleri: İç Savaş, Özerklik ve Çözüm Süreci" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

ABD'YE SIK GİTME NEDENİ

Demirtaş, Washington'a son dönem sık gitmelerini ise "Bizi başkalarından dinlemek yerine bizden dinlemeleri iyi olur. Yoksa biz sorunların çözümünü Washington'a havale etmiş değiliz. Ne demokratikleşme sorununu ne de Kürt sorununu" dedi.

Demirtaş, çözüm sürecinde Washington'ın bir arabuluculuk rolü üstlenip üstlenemeyeceği konusunda "Tabii ki dünyadaki birçok barış görüşmesinde, uluslararası örgütler, ülkeler arabuluculuk ve gözlemcilik gibi roller oynadılar. Bu Washington olabilir ya da ülkelerin desteklediği bir sivil inisiyatif olabilir. Çünkü bu güvensizlik ortramında tekrar masaya dönülecekse iki tarafın da güvenebileceği karma bir gözlemci heyete ihtiyaç var. Ama Türkiye'de hükümet buna yanaşmıyor" dedi.

Demirtaş, ABD\'ye Sık Ziyaretinin Nedenini Anlattı: Bizi Bizden Dinlesinler
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Demirtaş, ABD'ye Sık Ziyaretinin Nedenini Anlattı: Bizi Bizden Dinlesinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Faroz: Mendil aça aça git Ermenistan da git ordan akrabalarına saz calarsin aldığım maaş zehir zıkkım olsun Putin babana da iyi caldınmı seloyan 48 2 Yanıtla
  • mardin : tüm dünya ya kendini anlatsanda asil kürtlere anlatamazsın ancak ermeni soyları senin peşinden gelir. 38 7 Yanıtla
  • usta: Kralsın selo birileri gibi onbaşıyla karşılanmıyorsun 17 24 Yanıtla
  • amedli: Yazıklar olsun be size siz mardine nusaybine sırnağa silopiye sura yüksek ovaya ne yaptınız yaptığınız hizmet ortada pkk nin camileri garibanların evlerinin önune bombaları devlet koymadı sizlere abd isral almanya ermenistandan para desteği yapılıyor diye ne hakkınız var biz kürtleri perişan etmeye bu bizim ülkemiz beyenmiyorsanız buyrun ermenistan yakın gidin orda yaşayın biz kürtüz aslan gibi amedliyiz ama pkk lı yada ermeni deyiliz selo seni herkes bilir artık git bunları küllahımıza anlat 20 20 Yanıtla
  • kürdistan: Arkadaşlar bu alçak türkiyeyi babasi Abd ye şikayete gitmış.amerika kuş olsa ingiltere teyyare kurtaramazlar sizi gebereceksiniz ne çare 25 12 Yanıtla
  • Sur zade: Rabbim seni ve aileni helak eylesin ! Sana oy verdik bizi evimizden yerimizden ettin .. Kahrol! Kahroll 29 3 Yanıtla
  • bilirkisi: git de senin yalanlarini dinlesinler. hain sahtekar. pydyi terör örgüt 25 4 Yanıtla
  • urfalı: Mecbur gidecekler tasmayı tutan abd ermeniler almanlar normaldir gitmesi talimat alıyor az kaldı içerde rahat edeceksiniz idamda çıktımı sizin kurtuluşunuz olur ama arkanızdan sözde savunduğunuz kürtler sevinecek çünki hendek bomba desteği biraz hafifleyecek halka yaptıkları ortada bomba evyıkmak çocuk öldürme yol kapatma eskiden hiç bir partinin yapmadığını demirtaş yaptı 10 18 Yanıtla
  • yoruma gerek yok;: ulan hain rus abd Avrupa önüne gelene tr şikayet ediyorsun 18 8 Yanıtla
  • İzmirli: Helal sana kardeşim!.. Bu vatan hepimizin...sahip olalım..yanımızda Suriye gibi olmayalım!..Allah vatanımızı ve milletimizin korur,inşaallah.. 8 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement