Demirtaş, Çözüm Süreciyle İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Çözüm Süreciyle İlgili Konuştu

Demirtaş, Çözüm Süreciyle İlgili Konuştu

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Atabağı belde binasının açılış töreninde, çözüm süreciyle ilgili olarak konuştu.

12.05.2013 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Atabağı belde binasının açılış töreninde, çözüm süreciyle ilgili olarak konuştu.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, beraberinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve çok sayıda partili ile birlikte, Kurtalan'a bağlı Kayabağlar ile Atabağı beldesine geçti.

BDP Atabağı belde binasının açılış töreninde toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Demirtaş, "Bu kritik siyasi süreçte önümüzdeki yüz yıl, Kürt halkı nasıl yaşayacak, hakkı hukuku ne olacak, bütün bunları elbette ki siyasi mücadeleyle belirleyeceğiz. Taleplerimizi haklı bir şekilde gür bir şekilde dile getireceğiz. Talebimiz neyse, muhtarından sivil toplum örgütlerine, siyasi partisinden kanaat önderlerine kadar herkes valiye, kaymakama, hakime, savcıya, hükümete, sesini duyduğu herkese kendi beklentilerini anlatmalıdır, Çünkü diyorlar ki; 'Kürtler hiçbir şey istemiyor, hiçbir talepleri yok.' Aksine çok ciddi özgürlük ve demokrasi taleplerimiz var. Biz bunu görünür kılmazsak, bütün dünyanın gözü önünde bu meşru haklı talepleri gösteremezsek, elbette ki demokratik siyasette eksik kalırız. Bu, öncelikle biz siyasetçilerin görevidir" diye açıklamada bulundu.

Halkın da önemli bir görevinin olduğunu söyleyen Demirtaş, şunları kaydetti: "Birlik ve ittifak içinde birbirini desteklemesi, birbirlerine güç vermesidir. Bu süreç AKP'yi destekleme süreci değil, barışı ve çözümü destekleme sürecidir. Her vicdanlı insanın yapması gereken budur. Bu durumda halkının yanında yer alamayan, gelecek dönemde yer almak için fırsat dahi bulamayacak. Çözüm için, özgürlük için, yüzyılda bir gelen bu fırsatı küçük hesaplar için, küçük çıkarlar uğruna değerlendirmek yerine; uğruna yarınlarımız, evlatlarımız, gelecek nesiller için, özgürlük için değerlendirmek durumundayız. Biz bu inançla, bu kararlılıkla, bu heyecanla halkımıza güvenerek, inşallah başarılı olacağız."

İlçe binasının açılışının ardından, taziye ziyaretine de giden Demirtaş ve beraberindekiler, daha sonra beldeden ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş, Çözüm Süreciyle İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement