Demirtaş: Ortaya Koyduğumuz İlkeleri Savunsalardı Biz Aday Olmazdık - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Ortaya Koyduğumuz İlkeleri Savunsalardı Biz Aday Olmazdık

Selahattin Demirtaş, "İnanınki eğer bu 2 adaydan biri bizim savunduğumuz ve halkın çıkarına ortaya koyduğumuz ilkeleri savunsalardı biz aday olmazdık." dedi.

01.08.2014 22:52  Güncelleme: 23:35

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnanınki eğer bu iki adaydan biri bizim savunduğumuz ve halkın çıkarına ortaya koyduğumuz ilkeleri savunsalardı biz aday olmazdık" dedi.

Demirtaş, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, koltuk istemeye gelmediğini çalınan koltukları halka iade etmek için oylara talip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimine 3 adayın katıldığını hatırlatan Demirtaş, kendisi dışındaki adayların halk tarafından belirlenmediğini belirterek, şöyle dedi:

"3 aday var, 1 tanesi kendi kendini aday olarak belirledi. Yani tek başına çıkıp 'ben adayım' dedi 1 kişi. Diğerini de yüzde yüz daha fazla kişi belirledi, 2 kişi belirledi. Onu da iki genel başkan kafa kafaya verdiler çatı adayını belirlediler. İki adayı toplam 3 kişi belirledi ve bunlara halkın adayı diyorlar. Başbakanı bizzat kendisi belirleyerek aday olarak ilan etti, öbürünü de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli belirledi. Ortada bir tane halkın adayı kalıyor, fotoğrafı da ortada, serveti de malı mülkü de ortada."

Demirtaş, adaylarını belirlerken her bölgeden vatandaşların görüşlerini aldıklarını ve kendi isminin olabileceği üzerinde ittifak olması üzerine aday olduğunu belirtti.

Türkü, Kürdü, Arabı, Sunni ve Alevisiyle ortak vatanda halkların binlerce yıldır yaşadığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda sizin yeriniz yok diyenler dönün tarihe, geçmişe bir bakın. Bu halklar binlerce yıl belkide insanlık var olduğundan beri 30'dan fazla medeniyeti burada biriktirerek birlikte yaşayarak bugünlere geldiler. Daha bu devlet, daha bu soyguncular daha bu hırsızlar ortada yoklar biz koyun koyuna gönül gönüle buralarda yaşadık. Mezopotamya Anadolu Kürdistan toprakları bunlara şahittir. Şimdi bize sizin bu ülkede yeriniz yok diyorlar biz dedikleri kim biliyormusunuz ülkenin 80'iyiz, yani alın teriyle geçinen kendi emeğiyle geçinen bu ülkeyi kalkındıranlar. Yani bizler işçiler, işsizler asgari ücretle çalışanlar yani siz cebinde o gün ekmek alacak parası olmayanlar sizsiniz bu ülkenin sahibisiniz siz o halde siz yönetin bu ülkeyi artık. Çankaya'ya 1 numaralı koltuğa siz oturun artık."

Herkesin kendi anadilinde eğitim yapabileceğini söyleyen Demirtaş, asıl bölücülerin tek dil, tek millet diyerek ırkçılık yapan ve faşizmi dayatanlar olduğunu söyledi.

Demirtaş, tek dil diye diretilmesi karşısında o kişinin ya önünü ilikleyeceğini ya da isyan edeceğini belirterek, ikisininde yeni yaşamlarında olmasını istemediklerini ve herkesin özgürce, kardeşçe yaşamasını istediklerini ifade etti.

- "Ortaya koyduğumuz ilkeleri savunsalardı biz aday olmazdık"

Selahattin Demirtaş, mevcut cumhurbaşkanı adaylarına barışı, kardeşliği ve çok kültürlülüğü kendilerinden başkasının öğretemeyeceğini savunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnanınki eğer bu iki adaydan biri bizim savunduğumuz ve halkın çıkarına ortaya koyduğumuz ilkeleri savunsalardı biz aday olmazdık. İnansaydık ki AKP'nin adayı milletin adamıdır biz aday olmazdık. Ama biliyoruz ki memleketin en büyük yalancısıdır, memleketin en büyük tiyatrocusudur, oyuncusudur. Oyna Recep oyna ama meydanlarda atma ya da atacaksan ufak at civcivlerde yesin artık bu halkı kandıracağını mı zannediyorsun."

Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, kampanyasında devletin imkanlarını kullandığını öne sürerek, kampanyası için bağışta bulunan iş adamlarının korkudan ya da menfaati için para yardımında bulunduğunu öne sürdü.

Konuşmasında seçime az bir süre kaldığını hatırlatan Demirtaş, vatandaşlardan kampanyasına destek olmalarını istedi.

Demirtaş: Ortaya Koyduğumuz İlkeleri Savunsalardı Biz Aday Olmazdık
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Ortaya Koyduğumuz İlkeleri Savunsalardı Biz Aday Olmazdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement