Demokrasiye Sahip Çıkan Arabanlılar Darbe Girişiminin 4. Günü de Uyumadı - Son Dakika
Yerel

Demokrasiye Sahip Çıkan Arabanlılar Darbe Girişiminin 4. Günü de Uyumadı

Demokrasiye Sahip Çıkan Arabanlılar Darbe Girişiminin 4. Günü de Uyumadı

Gaziantep’in Araban ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların protesto gösterileri ve demokrasi nöbeti devam ediyor.

20.07.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların protesto gösterileri ve demokrasi nöbeti devam ediyor.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney'in demokrasi nöbeti çağrıları üzerine Arabanlı vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanarak darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Demokrasiye sahip çıkan Arabanlılar darbe girişiminin 4. gününde de sokakları terk etmeyerek Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve AK Parti Araban İlçe Başkanlığı önündeki meydanı dolduruyor.

Yaklaşık 5 bin kişilik Arabanlı vatandaşlara hitap eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, "Şanlı ordumuzun içindeki şanlı ordumuza yakışmayan, bugüne kadar şanlı ordumuzun adını lekeleyen ve bugüne kadar şerefli ordumuzun şerefli üniformasını giymeyi hak etmeyen az sayıdaki hainlerin demokrasiyi askıya almak için darbe girişiminde bulunmasının hemen ardından şerefli ordumuzun şerefli personeli ile şerefli emniyet güçlerimizin müdahalesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk milletine sokağa çıkın çağrısıyla bir anda milyonlarca şerefli Türk milletinin sokağa aynı anda çıkmasıyla birlikte, FETÖ'nün demokrasimize darbe vurma yönünde üç beş çapulcu ile kalkıştığı darbe girişimi kısa bir sürede püskürtüldü. Burası, Türkiye. Darbe girişimini öğrenen aziz Türk milleti yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile tümü sokaklara çıkarak canlarını hiçe sayıp her biri 45 ton ağırlığında olan tankların önüne yatarak darbenin önlenmesini sağladı" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve AK Parti Araban İlçe Başkanlığı önündeki meydanda toplanan yaklaşık 5 bin vatandaş, bin 500 araç ile ilçe turu atıp gece saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde hacet namazı kılarak, demokrasi şehitleri için, ülkenin birliği ve bütünlüğü için dua ettiler.

Arabanlıların demokrasi nöbetine Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Mehmet Özdemir ile birlikte Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amiri Özgür Moz, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir katılarak, Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde Hacet Namazı kıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasiye Sahip Çıkan Arabanlılar Darbe Girişiminin 4. Günü de Uyumadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement