Denizli Büyükşehir Belediyes'inden Çevre Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Denizli Büyükşehir Belediyes'inden Çevre Hamlesi

Denizli Büyükşehir Belediyes\'inden Çevre Hamlesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevrede atıl hale gelen tesisleri tekrar faaliyete geçirmek için kolları sıvadı.

25.08.2014 18:34  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerini düzenli şekilde faaliyete geçirmek üzere çalışma başlattı.

Denizli Büyükşyehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçmişte il özel idareleri tarafından köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan biyolojik paket atıksu arıtma tesislerine yönelik inceleme başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), birçok tesisin yüksek elektrik ve bakım masraflarının karşılanamaması nedeniyle düzenli çalıştırılamadığı tespit edildi.

DESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı çalışma sonucu, il sınırları içerisinde benzer nedenlerle çalıştırılamayan 19 biyolojik paket atıksu arıtma tesisinin, yeniden çalıştırılıp çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için gerekli ihale tamamlanırken, atıl durumdaki biyolojik atıksu arıtma tesislerinin bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda, Akçapınar, Altınova, Beylerbeyi,Bölmekaya, Çalıköy, Çoğaşlı, Emirazizli, Gömce, Hayriye, Horasanlı, Karateke, Kavakköy, Kavaklar, Korucuk, Köke, Sazak Köprübaşı, Mahmutgazi, Oğuz ve Ovacık'taki biyolojik paket arıtma tesislerinin kısa süre içinde faaliyete alınması planlanıyor.

-"En çevreci belediye"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Denizli'de çevre konusunda gösterilen hassasiyetin en üst düzeyde olduğunu belirtti.

Kentin "En Çevreci Belediye", "En Sağlıklı Şehir" ve "En Temiz Kent" ödüllerine sahip olduğunu dile getiren Zolan, büyükşehir belediyesinin geleceğe yatırım anlamında yaptığı en önemli çalışmaların başında çevre projeleri geldiğini ifade etti.

Zolan, her türlü krizi aşabileceklerini fakat çevrede yaşanan bir krizle geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bugüne kadar çevre konusundaki hassasiyetimizi çok yüksek tutan bir belediyecilik anlayışımız oldu. Tabi bu çalışmalarda en büyük destekçimiz Denizlili vatandaşlarımız olmuştur. Onların verdiği destekle bir çok ödül alıp çevre konusunda kentimizi bir marka yaptığımızı düşünüyorum. Çevre kirliliğini önlemek için yapamayacağımız hiç bir fedakarlık yoktur. Çünkü bu kent, bu ülke, bu dünya bizim. Geleceğimize temiz bir çevre bırakmak için çabalıyoruz." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Büyükşehir Belediyes'inden Çevre Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement